Румънското правителство изпрати на Словения три самолета на румънските военновъздушни

...
Румънското правителство изпрати на Словения три самолета на румънските военновъздушни
Коментари Харесай

Румъния изпрати самолети за гасене на пожари в Словения, подпомага и на Гърция

Румънското държавно управление изпрати на Словения три самолета на румънските военновъздушни сили, с цел да подкрепят битката с горските пожари там, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Румънският министър-председател Николае Чука е свикал в събота Националния комитет за ръководство на изключителни обстановки.

" След задействането на Европейския механизъм за гражданска отбрана държавното управление на Румъния реши да разшири външната незабавна филантропична помощ за Словения ", се споделя в публично известие на държавното управление за медиите.

Със съдействието на министерството на защитата три самолета, принадлежащи на румънските военновъздушни сили - два самолета " Спартан ", предопределени за гасене на пожари, и един " Херкулес ", който ще се употребява за логистичен превоз, ще заминат на интернационална задача в Словения.

Правителството прецизира, че помощта ще бъде предоставена по искане за интернационална помощ, подадено от държавното управление на Словения посредством Европейския механизъм за гражданска отбрана.

" Pредвид актуалната конюнктура, при която няколко европейски страни са изправени пред горски пожари, румънската страна се включи също в подпомагането на Гърция със профилирани екипи за първа помощ по искане на Гърция посредством Европейския механизъм за гражданска отбрана ", показват още от държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР