Румънското министерство на отбраната отрече твърденията на Киев, че руски

...
Румънското министерство на отбраната отрече твърденията на Киев, че руски
Коментари Харесай

Украйна съобщи за паднали руски дронове в Румъния, Букурещ отрича

Румънското министерство на защитата отхвърли изказванията на Киев, че съветски дронове са паднали и са се взривили на нейна територия по време на офанзивата против Измаил нощес, написа Ройтерс.

По-рано украинското външно министерство заяви, че дронове на Кремъл са детонирали на територията на северната ни съседка

„ Това е следващото удостоверение, че съветският ракетен гнет съставлява голяма опасност освен за сигурността на Украйна, само че и за сигурността на прилежащите страни, в това число страните членки на НАТО “, написа във Facebook представителят Олег Николенко. Той разгласява и фотография, на която се виждат пламъци от детонация на отсрещния бряг на река Дунав.

Румънското министерство на защитата обаче изрично отхвърля тези изказвания като прибавя, че е следило обстановката в действително време.

„ В нито един миг средствата за офанзива, употребявани от Руската федерация, не са основали директна военна опасност във връзка с националната територия или териториалните води на Румъния ”, показва още министерството, представено от Аджерпрес и Българска телеграфна агенция.

Ведомството повтори, че е подхванало ограничения на засилена зоркост на националното земно, морско и въздушно пространство.

Атаката против украинската пристанищна инфраструктура бе подхваната часове преди срещата на съветския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Сочи.

Данните са за свалени 17 съветски дрона при нахлуване траяло три часа и половина. Има и изумени цели в Исмаил -  пострадали са хранилища, индустриални здания и друга инфраструктура, а парчета от дронове са подплалили няколко здания, заяви губернаторът на Одеска област Олег Кипер, представен от Ройтерс.

В няколко обитаеми места в региона на пристанищния град, намиращ се на границата с Румъния, са развалени хранилища и индустриални здания, а също и селскостопанска техника и техника на промишлени предприятия, съобщи Кипер.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР