Румънският премиер Марчел Чолаку заяви днес в източния окръг Тулча,

...
Румънският премиер Марчел Чолаку заяви днес в източния окръг Тулча,
Коментари Харесай

Румънският премиер: Русия със сигурност няма да ни нападне

Румънският министър председател Марчел Чолаку съобщи през днешния ден в източния окръг Тулча, говорейки за получените от популацията предизвестия RO-ALERT през миналата нощ в подтекста на войната в Украйна, че Руската федерация не е направила нито едно съзнателно нахлуване против Румъния и сигурно няма и да го направи, заяви Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Руската федерация не е направила нито едно съзнателно нахлуване против Румъния и ви споделям сигурно, че няма и да го направи, не е целесъобразно сходно нещо. Имаме система за битка с дроновете, която към този момент действа край Дунав, изключително в региона на (украинския град) Исмаил. Държавата има задължението да осведоми, от време на време това информиране ни тормози, от време на време не ни харесва. Но не е имало нахлуване против Румъния ", съобщи Чолаку.

Той акцентира, че " Румъния в никакъв случай бе е била по-сигурна от военна позиция, колкото в този момент, и в никакъв случай няма да бъде по-сигурна от в този момент ". 

" Всички знаем по какъв начин работи RO-ALERT, това не е първото предизвестие, само че мисля, че по този начин е вярно. Аз като жител, изключително след Революцията (от 1989 г.), желая да бъда осведомен и да знам истината. Но Румъния не е в никаква заплаха да влезе във война ", посочи още министър председателят.

Населението в окръг Тулча и едноименния град получи през миналата нощ три вести посредством системата RO-ALERT за предизвестие по отношение на допустимо рухване на предмети от въздушното пространство в подтекста на войната, подхваната от Русия против Украйна, като това са първите предизвестия от този вид от началото на тази година, осведоми Инспекторатът за изключителни обстановки.

Жителите на Тулча бяха предизвестени за опция за рухване на предмети от въздушното пространство и им беше предложено да вземат ограничения за отбрана и подслоняване, в случай че обстановката го постанова.

В обществените мрежи редица лица от окръг Тулча обявиха, че са чували мощни детонации дълготрайно време, само че и тон от прелитащи самолети, и това ги изплашило. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР