Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи на пресконференция

...
Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи на пресконференция
Коментари Харесай

В Румъния обучават кучета да откриват хора с COVID-19

Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде заяви на конференция през днешния ден, че планът за разкриване на инфектирани с COVID-19 лица благодарение на подготвени кучета, който започва наскоро на летището в град Сибиу, ще бъде уголемен в страната, оповестява Аджерпрес.

По думите му идващото летище, което ще бъде включено в плана, е интернационалното летище " Аврам Янку " в град Клуж.
" Ще бъдат същите кучета и в Клуж, и в Сибиу, ще изберем няколко дни от седмицата, няколко интернационалните полета. Трябва да организираме коридора на идващите по подобен метод, че да могат да правят активността си. Румъния е измежду дребното страни в света, които са приложили сходен план ", съобщи Лучиан Боде.

Той уточни, че петте кучета, употребявани на летището в Сибиу, са разкрили няколко пасажери, инфектирани с новия ковид.

" Стартирахме един пилотен план на Киноложкия център в Сибиу и се веселя, че даде резултати. На летището в Сибиу бяха осъществени 30 задачи с петте кучета и трима служители на реда ", съобщи министърът.

Той означи, че кучетата са алармирали за общо седем лица, едно от които е било с доказана преди към три седмици зараза, а при друго лице болестта е била доказана в началото с бърз тест на летището, а по-късно и с PCR-тест. Други двама души са дали негативен бърз тест на летището, само че са сложени под карантина, защото не са показали доказателство за имунизация, а трима души с негативен бърз тест са били сложени под карантина, тъй като не са имали цялостна имунизационна скица.

Специално подготвени полицейски кучета започнаха да търсят признаци на зараза с COVID-19 измежду идващите пасажери на интернационалното летище в Сибиу предишния месец. Кучетата са били обучавани месеци наред, като са им давали да надушват проби от потта на пациенти с COVID-19.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР