Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи, че за

...
Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи, че за
Коментари Харесай

Кучета ще откриват болни от коронавирус в румънския град Сибиу |

Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде заяви, че за първи път на летище в Румъния хората с COVID-19 ще бъдат откривани от особено подготвени полицейски кучета, съобщи организация Аджерпрес.

Министърът разгласи на конференция, че пилотният план ще бъде сбъднат на интернационалното летище в Сибиу до 1 август.

" Това е нещо доста, доста хубаво, което направиха нашите сътрудници от Киноложкия център тук в Сибиу. (...) Следва да приемем решение на Националния комитет за изключителни обстановки, което да формулира обстоятелството, че на интернационалното летище в Сибиу ще се реализира за избран интервал от време този пилотен план ", сподели министърът на конференция в края на предходната седмица.

Ако особено подготвеното полицейско куче открие човек, за който се подозира, че е инфектиран с новия ковид, въпросното лице ще бъде поканено да направи бърз тест. Ако пробата е позитивен, пасажерът ще би трябвало да се съобрази с разпоредбите на интернационалното летище за сходни обстановки, изясни министър Боде.

В случай на негативен тест, пасажерът ще продължи несмущаван. Министърът посочи, че лице, което е посочено от особено подготвеното куче като евентуално инфектиран с ковид, не може да откаже бърз тест на летището.

Ако задачата на полицейските кучета в Сибиу се потвърди сполучлива, румънското Министерство на вътрешните работи възнамерява да я разшири и на други летища в страната. Аджерпрес отбелязва, че особено подготвени кучета за засичане на болест с новия ковид са ситуирани и в други страни по света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР