Румънският министър на отбраната Василе Динку коментира, че е подписал

...
Румънският министър на отбраната Василе Динку коментира, че е подписал
Коментари Харесай

Румъния иска да купи френски подводници и хеликоптери

Румънският министър на защитата Василе Динку разяснява, че е подписал писмо за желание за закупуване на създадени във Франция подводници и хеликоптери от клас Scorpene, оповестява " Романия инсайдър ".

Румънският министър на защитата разяснява, че са си извлекли поуките от протичащото се в Украйна и желаят да видят в идния интервал дали първичното програмиране на плана Въоръжени сили 2040, който мина през Върховния съвет за национална защита преди две години, към момента дава отговор на актуалните условия или не.

Подводниците от клас Scorpène са клас дизелово-електрически атакуващи подводници , създадени взаимно от French Naval Group и испанската компания Navantia.

Подводницата Scorpène е способна да извършва всички типове задачи, като битка с надводни кораби, битка с подводници, удари на далечни дистанции , специфични интервенции или събиране на разследваща информация. Подводницата може да носи 18 торпеда и ракети или 30 мини.

" Подписахме писмо за желание с френския министър на защитата за предстоящ план и започнахме процеса на внасяне на новото съоръжение в Народното събрание: става дума за подводници Scorpene и хеликоптери. Това е писмо за желание, направено с Френското държавно управление и ние желаеме да осъществяваме този план ".

Румънският министър на защитата сподели, че работи по проектозакон, който ще планува по-кратки периоди за процедурите за публични поръчки в бранша на защитата .
 Румъния обмисля непринудено военно образование на мъже и дами на възраст от 18 до 35 години
Румъния обмисля непринудено военно образование на мъже и дами на възраст от 18 до 35 години

Обучението е до 4 месеца, увеличение на броя и качеството на мобилизационния резерв
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР