Румънските власти искат да забранят на румънците да закупуват повече

...
Румънските власти искат да забранят на румънците да закупуват повече
Коментари Харесай

За пример! Румънците няма да могат да купуват повече от една кола „втора ръка“ за 2 години

Румънските управляващи желаят да забранят на румънците да закупуват повече от един автомобил „втора ръка“ в интервал от две години, написа в. „Ромъния либера“, като се базира на законопроект на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП). Употребяваните коли, импортирани от чужбина, ще бъдат търгувани единствено от компании, а физическите лица ще могат да купуват подобен автомобил единствено един път на две години, планува законопроектът.

Ако бъде утвърдена, възбраната ще се отрази на правото на благосъстоятелност и на опцията за разполагане с персонално имущество. Мерките ще бъдат доста по-сурови от разпоредбите, посредством които държавното управление желае да обезсърчи лицата, които купуват доста коли „втора ръка“ от чужбина и ги продават в Румъния без да заплащат налог.

До момента тези ограничения са от данъчно естество – посредством по-високи такси.Според данни на Националната данъчна администрация в Румъния през 2016 година редица физически лица, които не са данъчно регистрирани, са имали и са търгували с коли „втора ръка“. Данъчната администрация е установила у някои лица благосъстоятелност върху 10-15 автомобила. Тъй като тези хора развиват икономическа активност, която не е разрешена по закон, не е записана фискално и не се заявяват доходи от нея, защото колите са считани за персонално имущество, се постанова предприемането на ограничения, които да предотвратят сходни обстановка, гласят причините на държавното управление.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР