Румънската Главна прокуратура е започнала разследване във връзка с епидемията

...
Румънската Главна прокуратура е започнала разследване във връзка с епидемията
Коментари Харесай

Румънската Главна прокуратура започна разследване във връзка с африканската чума по свинете

Румънската Главна прокуратура е почнала следствие по отношение на епидемията от африканска чума по свинете в страната, заяви осведомителният уебсайт Зиаре.

Прокуратурата проверява метода, по който румънските управляващи са се намесили и какви дейности са подхванали по отношение на разпространяването на вируса.

Съдебни източници обявиха за уеб страницата, че следствието е почнало преди дни, като прокурорите са се самосезирали, а по-късно към делото са били приложени и редица тъжби.

Президентът Клаус Йоханис прикани в петък държавното управление да вземе ограничения за прекъсване на разпространяването на вируса на свинската чума и изиска популацията и производителите, наранени от разпространяването на вируса, да бъдат обезщетени допустимо най-бързо.

Държавният глава също по този начин прикани способените институции да ревизират доколко са спазени процедурите в тази обстановка, акцентирайки образци, които съгласно него демонстрират безнаказаност и непросветеност на държавното управление и подчинените му институции.

Стотици хиляди свине бяха унищожени в Румъния след откриването на няколко огнища на африканска чума по свинете в разнообразни региони на страната. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР