Румънска медия тъврди, че руските служби стоят зад протестите у

...
Румънска медия тъврди, че руските служби стоят зад протестите у
Коментари Харесай

Очаквана атака! Румънска медия твърди, че руските служби стоят зад протестите у нас. Дирижирал ги президента и Божков

Румънска медия тъврди, че съветските служби стоят зад митингите у нас, както и че президента Румен Радев и преследвания олигарх Васил Божокв ги дирижират. Подобни публикации се окакваха, откакто през вчерашния ден журналистът Георги Готев от ”Евроактив ” предизвести: Борисов се пробва да подкупи непознати медии да разгласяват публикации на основата на неговите (на Пеевски) опорки. Досега единствено испанският ABC, вестникът на носталгиците на Франко, си изцапа ръцете с такова нещо.
Публикацията прави опит да компрометира митингите и президента Румен Радев. Тя повтаря едно към едно опорните точки на властта, стартирани още при старта на митингите. Странно, обаче за какво не се разяснява фактът, че по-голямата част от участниците в митингите са младежи, които са учили или учат в Европа и Съединени американски щати и че възгледите им са напълно проевропейски.

" Кремъл си е взел на мушката от няколко години една балканска страна и член на Европейски Съюз – България. Москва и нейните секрети служби подбуждат митингите в страната, които не престават към този момент 2 месеца. Те са ориентирани против проевропейската и пронатовска дясна ръководеща партия ГЕРБ ", отбелязва румънски всекидневници " Romania Libera " и авторката му Адриана Константинеску.

Според изданието Румен Радев и избягалият и упрекнат български олигарх от Дубай Васил Божков са измежду уредниците на митингите сега в България.

" Радев в началото взима в екипа си други двама проруски ученици – някогашните публицисти Елена Йончева и Иво Христов. През предходната година те стават евродепутати от българската левица, която е част от Партията на европейските социалисти (ПЕС). Още със стъпването си в служба, Елена Йончева се афишира срещу глобите на Европейски Съюз против Русия. Самата тя е с съветско родословие и образование. Нейната майка Лариса е рускиня, а телевизионна публицистика приключва в Москва по комунистическо време.

Според анализатори, Йончева извършва проект на съветските секрети служби за компрометиране на България, като се употребяват правораздавателните системи на Европейски Съюз. Прикривайки се под предлога за битка с корупцията, се цели да се отчужди България като тотално корумпирана и неизпълняваща европейските наставления. Така се поставя клеймо, че е безправова страна за съветските секрети служби да създадат прелом и да поемат властта в страната ", упорства вестникът.

Чрез " всенародни митинги " се цели да се смъкна законно определеното държавно управление на проевропейския и пронатовски министър председател Бойко Борисов от дясната партия ГЕРБ, който ръководи за трети път България. Целта на съветските служби е страната да излезе от Европейски Съюз и НАТО, и да усили своето въздействие.

Затова български евродепутати възнамеряват да уведомят управленията на Европейската национална партия (ЕНП) и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за тази инструкция на съветските секрети служби, които употребяват органите на правосъдие за политически цели.

" Натискът от Москва към София е на равнище политика, стопанска система, просвета и вяра. Ако през днешния ден някой продължава да обслужва съветските хибридни дейности и офанзиви, той би трябвало да се конфронтира с обстоятелството, че от 1 лева в джоба на българина, 80 стотинки идват от Европейски Съюз. Руското въздействие е " новото обикновено " в Европа и единствено обединени можем да се противопоставим! ", приключва анализът си " Romania Libera ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР