Румънките Симона Халеп и Сорана Кърстя се класираха на полуфиналите

...
Румънките Симона Халеп и Сорана Кърстя се класираха на полуфиналите
Коментари Харесай

Румънски триумф! Симона Халеп и Сорана Кърстя се класираха на полуфиналите в Бирмингам

Румънките Симона Халеп и Сорана Кърстя се класираха на полуфиналите на шампионата по тенис на трева в Бирмингам. Поставената под номер 2 в схемата Халеп не срещна особени усложнения против представителката на домакините от Англия Кейти Боултър и я надигра с 6:4, 6:1 за 75 минути игра.

Боултър, която е 141-ва в международната класация, се държеше доста добре в мача до 4:4 в първия сет, само че по-късно някогашната лидерка в международната класация превключи на друга предавка и бързо умъртви всякаква конспирация. Халеп завоюва пет поредни гейма на сервис на Боултър и въпреки сама да позволи един пробив, това бе без никакво значение. За място на финала някогашната лидерка в международната класация ще играе с победителката от срещата сред италианката Камила Джорджи и бразилката Беатрис Адад Мая. В другия полуфинал в шампионата също ще има представителка на Румъния.

32-годишната Сорана Кърстя за пръв път в кариерата си доближи тази фаза на конкуренция на трева след триумф с 5:7, 6:3, 6:4 над хърватката Дона Векич. Кърстя на два пъти повеждаше с пробив задатък в първия сет, само че позволи Векич да направи поврат и да го измъкне със 7:5 гейма. Двете тенисистки продължиха да си разменят брейкове и във втория сет, само че този път Кърстя излезе победител след 6:3. Румънката стигна до решаващо преимущество още в първия гейм на третия сет, в който направи единствения пробив и по този начин си обезпечи успеха. Следващата съперничка на Кърстя ще бъде китайката Шуай Чжан, която победи със 7:5, 6:4 украинката Даяна Ястремска за час и 17 минути игра. Наградният фонд на шампионата в Бирмингам е 251 хиляди $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР