Румъния укрепва своите отбранителни способности, защото е най-важната опора и

...
Румъния укрепва своите отбранителни способности, защото е най-важната опора и
Коментари Харесай

Румъния: Ние сме гарант на сигурността в Черно море

Румъния укрепва своите отбранителни качества, тъй като е „ най-важната опора и поръчител на сигурността в Черно море “. Това, според Radio Romania International, е декларирал в петък министърът на защитата на Румъния Михай Фифор, по време на визитата на 81-а механизирана бригада „ Генерал Григоре Белан “ в град Бистрица, предава ТАСС, представени от организация Фокус. „ Като страна-членка на НАТО и поради стратегическото ни партньорство със Съединени американски щати, ние сме доста деликатни и загрижени за това, което се случва в Черно море “, съобщи Фифор, в отговор на въпрос за новото съветско въоръжение и съответно за междуконтиненталната ракета „ Сармат “. „ Смятаме, че Румъния сега е най-важната опора и поръчител на сигурността в Черно море и по тази причина укрепваме нашите отбранителни качества “.

„ Знаем, че имаме доста добре премислена стратегия, съгласно която, във всеки един миг можем да покажем, че ние, като боен съюз, сме добре готови тук, в Черно море “, съобщи румънският министър. „ В момента всички наши сили са операционни и в сходство с значимите стратегии за доставяне, ние продължаваме да разширяваме опциите на румънската войска в региона на защитата и сдържането в Черно море “.

„ Практически, Русия е комшия на Румъния в Черно море и желая да кажа, че се води много интензивна хибридна война, която се усеща и в Румъния “, акцентира Фифор. „ Не приказвам за кибер-войната, която също е налице. Румънската войска е подготвена да посрещне тези провокации и считаме, че сега ние се оправяме ослепително с това “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР