Румъния ще удвои транзитния коридор за износ на украинско зърно

...
Румъния ще удвои транзитния коридор за износ на украинско зърно
Коментари Харесай

Румъния ще удвои транзитния коридор за украинското зърно

Румъния ще удвои директния кулоар за експорт на украинско зърно - от два на четири милиона тона.

Според заместник-началника на президентската канцелария Игор Жовква Румъния е одобрила изискванията за импорт на украинско зърно. Тази страна осъзна, че украинското зърно не съставлява опасност за нея и други европейски страни.

" По време на визитата на Зеленски в Румъния, ние обсъдихме по какъв начин да удвоим директния кулоар към Румъния. От сегашните два милиона тона месечно би трябвало да увеличим този пренос до четири милиона тона ", сподели Игор Жовква по време на телемарафона.

Жовква изясни, че това значи, че до 70% от украинския селскостопански експорт ще минава през Румъния, в случай че вземем всички прилежащи страни. Това значи, че тандемът Украйна и Румъния ще способства доста за световната продоволствена сигурност.

" Румъния умерено, без да прави изказвания, става експортьор на украинско зърно и се трансформира в действителен стратегически сътрудник на Украйна ", сподели заместник-председателят Игор Жовква.
 Русия унищожила 300 000 тона украинско зърно от юли насам
Русия унищожила 300 000 тона украинско зърно от юли насам

Киев обиви Москва в опит да задълбочи продоволствената рецесия

Той също по този начин акцентира, че Румъния ще даде летища за образованието на украински водачи на модерните американски изтребилети, което е извънредно значимо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР