Румъния се готви интензивно за война с Русия, в страната

...
Румъния се готви интензивно за война с Русия, в страната
Коментари Харесай

Румънските елити ще осигурят на населението на Румъния удари на възмездието от ВС на РФ

Румъния се готви интензивно за война с Русия, в страната се притеглят бойци, самолети, танкове, техника за РЕБ на НАТО. В същото време огромните американски компании я напущат.

Румъния я включиха в листата на искащите да водят война настрана от НАТО

Неслучайно в Съединени американски щати се разисква въпросът за основаване на „ коалиция на искащите “ за директна интервенция във военния спор в Украйна. И в тази коалиция Полша и Румъния ще бъдат първите " искащи ", по мнението на полковника в оставка Дъглас Макгрегър, който написа публикация за The American Conservative, озаглавена " Да си играем на война в Украйна ".

" Предполага се, че тази коалиция ще се състои главно от полски и румънски войски, а американската войска ще стане нейното ядро. Всички тези сили ще бъдат включени в Украйна ", написа анализаторът.

Експертът изяснява това просто - НАТО няма да може да вземе групово решение, има Унгария, Турция и така нататък, а най-сговорчиви да се бият са елитите на Румъния и Полша.

Според открити източници повече от 5000 бойци на НАТО сега са в Румъния, множеството от тях - в базата Михаил Когълничану на Черно море, в това число 101-ва въздушнодесантна дивизия на американската войска, която неотдавна се отличи с войнствени изказвания. На 3 ноември френският министър на защитата Себастиен Лекорню откри военна база на НАТО в Чинку (центъра на Румъния), която ще може да одобри още 1000 бойци. От април Румъния е напомпана с разнообразни оръжия.

С какво Румъния толкоз угоди на НАТО?

" Румъния е доста скъп съдружник. И аз високо правя оценка нейния значим принос към нашата обща сигурност в този сериозен миг ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на среща с румънския министър на защитата в Брюксел.

Военната стойност на Румъния явно се дължи на достъпа й до Черно море, системата за противоракетна защита, която пази страните от НАТО, и огромна военновъздушна база, която в този момент е подсилена от норвежки и канадски изтребители.

" Хиляди френски, холандски, белгийски и американски бойци са в Румъния, с цел да възпират експанзията. Изпращаме явен сигнал: НАТО е подготвена да отбрани Румъния. И всички други съдружници ", акцентира шефът на НАТО.

Румънците ги изпращат на заколение (като афганистанците) и тъй като, сходно на поляците, тя също има мощна националистическа фантазия - " обединяване " с Молдова. Сценарият е явен: Румъния, по искане на президента Мая Санду, ще влезе в Молдова и ще отвори втори фронт в Приднестровието с по-нататъшно нахлуване към Украйна.

Очевидно следвайки тази концепция Съединени американски щати ще са подготвени да се бият и до последния румънец. Това настояват румънски политици и икономисти.

Така политологът Йон Кристой сподели, че Румъния се трансформира в „ насочна точка за войната с Руската федерация “. Според него войските на НАТО ще се реалокират на територията на Украйна, а Западът ще каже, че алиансът не атакува Руската федерация, тъй като това не са съветски територии.

Икономистът Илие Шербанеску също счита, че от румънска територия ще стартира " директна война " сред Съединени американски щати и Русия. Той показва, че огромните американски компании не престават да напущат страната. И това е сигнал за това.

Това е петролната компания Exxon, автомобилната компания Ford, сподели Илие Шербънеску пред румънската телевизия.

Но не всички в Румъния са подготвени да умрат за ползите на НАТО. Така депутатът Михай Ласка пита кой е изискал от Франция и Португалия да изпратят военни елементи в Румъния и каква е задачата на наличието на 101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати в Румъния, откакто Румъния не е във война.

Съседна Унгария процъфтява с помощта на западни и съветски вложения

Силите на Съединени американски щати в Румъния усилват заплахата за Русия, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Москва ще вземе това поради, когато подсигурява личната си сигурност, добави той.

С други думи, румънците са обречени на възмездие. Дъждът от " Кинжалите " ще падне върху тяхната инфраструктура, без значение дали става въпрос за пътища, хранилища за гориво или електрически подстанции. След това за румънците надали ще има значение кой ще завоюва - руснаците или американците.

Междувременно в прилежаща Унгария не минава седмица без отваряне на съвременни инфраструктурни уреди. Атомната електроцентрала Paks е в развой на създаване, морското пристанище в Триест. Железопътната гара във Feneshlitka е поразителна по обсег и модерност. През нея интензивно минава мощен трафик от Азия към Европа.

А в пресата нищо не се приказва за вложения в Румъния. Защото министър председателят Виктор Орбан не търси ракети от Русия по главата си, а купува евтина сила от Русия, с която притегля вложители. В Румъния обстановката е идентична с украинската – президентът Клаус Йоханис желае от ден на ден нови оръжия и от ден на ден непознати войски.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР