Румъния премахва от днес всички Covid-ограничения. Отпада изискването на зелен

...
Румъния премахва от днес всички Covid-ограничения. Отпада изискването на зелен
Коментари Харесай

Румъния премахва всички Covid-ограничения. Северна Македония ги облекчава

Румъния отстранява от през днешния ден всички Covid-ограничения. Отпада условието на " зелен документ " за достъп до институциите и задължението за носене на защитни маски както на закрито, по този начин и навън.

" Отпадат рестриктивните мерки в работното време на магазините, в потенциала за заведения за хранене, театри и събития. Правителството повече няма да постанова карантина на инфектираните хора. Карантината остава целесъобразна ", заяви здравният министър Александру Рафила, представен от БНР.

Първоначално румънското здравно министерство предложи премахването на рестриктивните мерки на стадии и прикани румънците да продължат да носят маски на закрито и да заобикалят събиране на доста хора на едно място. Отпадането на ограничаващите ограничения произтича от решението на съдружното държавно управление в Букурещ да не удължава изключителното положение на нараснала подготвеност две години след началото на пандемията.

Румъния продължава да е след България страната в Европейския съюз с най-нисък дял имунизирано население - малко под 42%. Вследствие на инфекцията с ковид са умряли над 54 хиляди румънци. 

Правителството на Република Северна Македония одобри препоръчаните през предходната седмица рекомендации на Комисията по инфекциозни заболявания за отпадане на условието за " зелен документ " при влизане в търговски центрове, за които обаче остава наложително носенето на защитни маски. Представянето на " зелен документ " остава за влизане в заведенията за хранене и местата за хранене, които са част от търговски центрове, предава Българска телеграфна агенция. 

Прието е и предлагането срокът на свидетелството за преболедуван Covid-19 вместо досегашните 45 дни да продължи 6 месеца. Отменено е решението, с което бременните дами се освобождават от работа и трудови отговорности с физическо наличие на работното място. Отменено е и условието за показване на " зелен документ " за излизане от територията на Република Северна Македония.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР