Румъния и България са на дъното сред страните от ЕС

...
Румъния и България са на дъното сред страните от ЕС
Коментари Харесай

Румъния и България на дъното по иновации в ЕС

Румъния и България са на дъното измежду страните от Европейски Съюз от позиция на достиженията на нововъведенията през 2016 година За Румъния налице е спад от 14,1 % от 47,9% по отношение на междинното за Европейски Съюз през 2010 година Това излиза наяве от Европейския иновационен показател (EIS) от 2017 година Страната има приблизително равнище на успеваемост от 33,8% по отношение на междинния за Европейски Съюз.

Иновативно мобилно приложение ще популяризира тракийското светилище Бегликташ

EIS прави оценка относителните мощни и слаби страни на националните иновационни системи и предлага относителен разбор на резултатите от нововъведенията в страните от Европейски Съюз, други европейски страни и районните съседи. Сравненията сред страните с течение на времето се вършат спрямо резултатите на Европейски Съюз през 2010 година, с цел да се обезпечи по-добро наблюдаване на измененията в успеваемостта във времето.

Две учебни заведения от Гоце Делчев са оповестени за новаторски

Наред с България, Румъния попада в категорията " Скромен иноватор " - най-ниското място в класацията и групиращите страни, които демонстрират равнище на показване под 50% от междинното за Европейски Съюз.

Рамката за премерване на EIS, преразгледана за тазгодишното издание, взема поради 27 разнообразни индикатора, които преглеждат главните мотори на достиженията на нововъведенията отвън фирмените, обществени и частни вложения в научни проучвания и нововъведения, иновационни старания на равнище компания и въздействието на иновационните действия на компаниите.

Подаваме заявление за разпределяне на обезщетение за безработица онлайн

В Европа Швеция остава водач на нововъведенията, до момента в който Литва, Малта, Холандия, Австрия и Англия са най-бързо разрастващите се иноватори. Докладът също по този начин откри, че на световно ниво Европейски Съюз е по-малко новаторски от Австралия, Канада, Япония, Южна Корея и Съединените щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР