Румъния губи всеки ден едно населено място с размерите на

...
Румъния губи всеки ден едно населено място с размерите на
Коментари Харесай

По едно село на ден измира в Румъния заради COVID-19

Румъния губи всеки ден едно обитаемо място с размерите на село на фона на записаните всекидневно 400-500 смъртни случая след заразяване с новия ковид.

Това сигнализира мениджърът на Университетската болница за незабавна здравна помощ в Букурещ проф. доктор Каталин Кристою, представен от телевизия Диджи 24.

" Има огромен брой смъртни случаи, по-голям по отношение на предходните талази. Замислете се, че всеки ден, при 400-500 смъртни случая на ден, Румъния губи по едно село. 400-500 души значи една общественост. За седмица Румъния ще изгуби една община - 3000-3500 души, и по този начин можем да продължим да пресмятаме по-нататък. Как ще спрем това? Ще го спрем посредством имунизация ", съобщи проф. доктор Каталин Кристою на конференция в Националната библиотека в Букурещ, където е оголен имунизационен център в границите на стартиралия през вчерашния ден имунизационен маратон в румънската столица.

Хиляда и шестотин души към този момент се имунизираха във имунизационния център, оголен в Националната библиотека, където се оформи опашка от чакащи още от сутринта, оповестява Диджи 24.

Ректорът на Университета по медицина и фармация " Карол Давила " проф. доктор Виорел Жинга означи, че 1600 не са прекалено много, само че добави, че няма сложена цел. " Имаме потребност от всеки човек, който пристигна да се имунизира ", сподели проф. доктор Виорел Жинга. Той добави, че в центъра за тестване за COVID-19, позитивни са излезли 12 % от пробите.

В събота здравните управляващи оповестиха за нови 446 смъртни случая от COVID-19 и 15 261 новозаразени, осведоми уеб сайтът Зиаре. В петък броят на умрелите бе 357, а на новозаразените - 15 410.

На фона на това нарастване на новите и на смъртните случаи от COVID- румънската столица провежда имунизационен маратон, който стартира през вчерашния ден. Шест имунизационни центъра са разкрити във всеки от регионите на Букурещ и работят без спиране, оповестява телевизия Диджи 24. Така двама от всеки 10 румънци, които са се ваксинирали през последното денонощие, са създали това в Букурещ.

В първия ден на маратона се имунизираха над 8200 души. Хората идват както за първа, по този начин и за трета доза, отбелязва медията.

Същевременно изследване, извършено в Румъния, чиито резултати бяха оповестени през днешния ден, сподели, че имунизацията против Коронавирус понижава 20 пъти риска от летален излаз и 10 пъти риска от хоспитализация, осведоми още Диджи 24. Проучването е осъществено въз основа на проби на 1,7 милиона души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР