Румъния е много ценен съюзник и НАТО е готова да

...
Румъния е много ценен съюзник и НАТО е готова да
Коментари Харесай

Столтенберг: Румъния е ценен съюзник и НАТО е готова да я защити

Румъния е доста скъп съдружник и НАТО е подготвена да я пази, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг на взаимна конференция след срещата в Брюксел с министър-председателя на Румъния Николае Чука.

„ Вие сте хазаин на една от новите бойни групи на НАТО в Черноморския район. Давате образец във връзка с разноските за защита и Румъния също по този начин е хазаин на основен обект на НАТО за отбрана от балистични ракети “, сподели Столтенберг, представен от Аджерпрес.

„ Приветствам и дипломатическите старания, които полагате за подсилване на НАТО, в това число като хазаин на срещата на министрите на външните работи на НАТО в Букурещ идващия месец “, съобщи той.

Столтенберг добави, че съветският президент Владимир Путин се проваля на бойното поле и дава отговор с все по-безразборни набези против украински градове, против цивилни жители и сериозна инфраструктура. Той дефинира обвиняването на Русия, че Украйна приготвя „ мръсна бомба “, като „ явно погрешно “.

Столтенберг сподели още, че НАТО няма да бъде сплашена или обезкуражена да поддържа правото на самоотбрана на Украйна, до момента в който е належащо.

„ Ние ускоряваме наличието на НАТО от Черно до Балтийско море. Изтребители от Канада оказват помощ за поддържането на сигурността на въздушното пространство в района, а хиляди френски, нидерландски, белгийски и американски бойци са в Румъния, с цел да възпират експанзия “, съобщи той.

„ Тези развития изпращат ясно обръщение: НАТО е подготвена да отбрани Румъния “, приключи Йенс Столтенберг. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР