Румъния чака да разбере дали Нидерландия ще подкрепи присъединяването на

...
Румъния чака да разбере дали Нидерландия ще подкрепи присъединяването на
Коментари Харесай

Марчел Чолаку за Шенген: Чакаме решението на Нидерландия за България и ще видим как ще действа Румъния

Румъния чака да разбере дали Нидерландия ще поддържа присъединението на България към eвропейското пространство за свободно придвижване, с цел да вземе решение по Шенгенското досие. Това съобщи министър председателят Марчел Чолаку, представен от Аджерпрес и Диджи24, предава Българска телеграфна агенция. 

Той напомни, че на 22 ноември в Нидерландия са се провели избори и поради това не е имало време да стартира процедура по гласоподаване в Народното събрание.

" Беше повече от несъмнено, че Шенген няма да се разисква на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 4 и 5 декември, само че остана на дневен ред да предложим изключително съвещание на съвета през декември. Първо чакаме решението на Нидерландия за България и ще забележим по какъв начин ще работи Румъния ", сподели министър председателят. 

По отношение на разговора с Австрия, Чолаку съобщи, че не е имал пряк диалог с канцлера Карл Нехамер.

" Със сигурност ще последва подобен, откакто се върна в Румъния. Имаше полемики на равнище посланици и министърът на вътрешните работи имаше и други контакти ", посочи Марчел Чолаку, който е на работно посещаване в Съединени американски щати до 6 декември.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР