РСМ сама саботира искането си да е част от ЕС.

...
РСМ сама саботира искането си да е част от ЕС.
Коментари Харесай

Петър Витанов, БСП: Скопие саботира искането си да е част от ЕС, вчера ограничи свободния достъп на хора

„ РСМ сама саботира настояването си да е част от Европейски Съюз. Тя през вчерашния ден ограничи свободния достъп на хора, което е главно право за съюза. Наруши и Договора за добросъседство. Вътрешният министър на РСМ също отхвърли да сервира цветя с нашия министър, тъй че това на процедура е оттегляне от всичко направено до момента. За да станат част от Европейски Съюз, РСМ би трябвало да създадат конституционни промени. С дейностите си в този момент македонското общество няма по какъв начин да убедят хората в Европейския съюз, че те могат да се интегрират в него. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ евродепутатът от Прогресивният алианс на социалистите и демократите/БСП Петър Витанов.

Той разяснява, че Европейска комисия е завършила с механизма за съдействие и инспекция в България през 2019 година и надали ще бъде обновен.
Имаме всички учредения да чакаме пробив за Шенген скоро. Не чакам това да се случи в Шведското председателство, само че в идващото е много допустимо.
Витанов не чака скоро Украйна да се причисли към Европейския съюз. „ Не и до момента в който е във война. Никой не знае по какъв начин ще се стигне до края на тази война обаче “, добави социалистът.

Евродепутатът не счита, че Националният съвет на Българска социалистическа партия, който ще заседава през днешния ден, ще донесе някакви промени.

„ По-скоро сме ориентирани към Конгреса. Има две групи хора в Българска социалистическа партия. Едните са тези, които смятат, че Българска социалистическа партия е в низходяща наклонност с влошаващи се резултати и че първата стъпка процесът да се отпуши към обединяване е промяна на управлението. Другата група е близка до управлението и желаят този конгрес да мине тихомълком. Да не се приказва за тези неща. Вместо да приказваме за значимите неща, приказваме за това по какъв начин можем да изключваме по-лесно сътрудници, които не са съгласни с политиката на управлението. Здравият разсъдък демонстрира, че в случай че не повдигнем тематиката за бъдещето на партията, това значи, че нямаме рефлекси и е останала системата от преди десетки години. Според мен ще надделее тази група, която демонстрира угриженост “, разяснява още Витанов.

Според него образуването на ръководеща коалиция след изборите на 2 април ще бъде доста мъчно.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР