Розите са капризни растения, които изискват специални грижи. Но често

...
Розите са капризни растения, които изискват специални грижи. Но често
Коментари Харесай

Пет грешки при есенните грижи за розите

Розите са капризни растения, които изискват специфични грижи. Но постоянно даже опитните цветари позволяват неточности в грижата за тях през есента, предизвестяват експерти в iwoman.bg. 
1. Покриване на розите по-рано от необходимото
Опитвайки се да предпазят розите от заледяване, някои цветари позволяват съдбовна неточност. Първата слана няма да съсипе розите. Но избързването с покриването им може да аргументи съществени вреди. Има главно предписание: розите би трябвало да се покрият, когато дъждовете са спрели и температурите към този момент са минусови. Разбира се, подготовката за това би трябвало да стартира авансово.
2. Огъване на издънките след рухването на температурите
При рухване на температурите стъблата стават нежни и кората им се напуква. Огъването на розите би трябвало да се реализира през септември. 
3. Ранна резитба


Това е една от основните неточности, които вършат съвсем всички цветари. Ако избързате с подрязването на розите, ще стартира интензивният напредък на нови издънки. В резултат на това новите издънки няма да имат време да се укрепят и ще загинат при захлаждане на времето.

4. Оставяне на листа върху розите

Не единствено сухите и заболели листа би трябвало да се отстранят. Дори и при съществуването единствено на здрави листа може да стартира развиването на инфекциозни процеси, които в последна сметка водят до гибелта на растението.
5. Подхранване на розите при влажно време
Подхранването би трябвало да стартира, когато почвата е суха и на открито има лека слана. От състава на сместа би трябвало да се изключат стърготини, защото те бързо стартират да гният, пясък, който всмуква влагата и торф - води срастване и задържане на непотребна влага.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР