Розетата на New Bloom Winery в сериите New Bloom и

...
Розетата на New Bloom Winery в сериите New Bloom и
Коментари Харесай

Ново признание за българските вина! Розетата на New Bloom Winery спечелиха два златни медала на Световното по вино

Розетата на New Bloom Winery в сериите New Bloom и PIXELS завоюваха два златни медала от общо 10 за българските розови виновност на тазгодишното издание на Световното по вино – Concours Mondial de Bruxelles. За разлика от равнището на родния футбол, най-малко във виното се оправяме доста по-добре и за поредна година сме измежду 10-те страни с най-вече отличи – общо 44 на интернационалното съревнование.

Двата златни медала на New Bloom Winery са за розето PIXELS е от сорта Гренаш, годишна продукция 2017, и за New Bloom – купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, годишна продукция 2016. Избата сграбчи и други три сребърни за алените виновност New Bloom от сортовете Регент и от Дорнфелдер и за Face-to-face (F2F) розе.

Категорията на розе виновността в международен мащаб бележи сериозен растеж. Розовото вино става все по-популярно както измежду мъжете, по този начин и измежду дамите и разрешава консумация през всеки сезон на годината, регистрират специалистите. Подобни са трендовете и на българския пазар. Успехът на българските виновност в тази категория демонстрира, че родните мазета са на прав път и работят по отношение на интернационалните трендове и стандарти. „ Участието на интернационалните надпревари е опция да си свериш часовника дали работиш в вярната посока и ето, че резултатите за нас в New Bloom Winery демонстрират, че сме на правилния път. Овен това всеки триумф на открито е и самопризнание за България като район “, разяснява основният енолог на избата Владимир Влъчков.

Медалите на Concours Mondial de Bruxelles са следващото огромно отличие за продуктите на New Bloom Winery на интернационалната винена сцена. Награденото New Bloom Розе тази година завоюва Златен Ритон в категорията розови виновност от по-стари реколти на Винария и сребро от Vinalies Internationales. Другият призьор от Световното по вино - сребърният медалист Face-to-Face Розе има Ритон за розета, настояща годишна продукция и сребро от Mundus vini 2018. Червеното вино New Bloom от сорта Регент пък получи златото на състезанието Mundus Vini в Германия. Розето PIXELS е със злато от Los Angelis Wine Competition.

В общото класиране на Concours Mondial de Bruxelles България завоюва 44 оценки. Най-много от тях са извоювали производителите от Тракийската равнина – общо 35. През 2017 годината районът бе избран за един от най-хубавите за виноценителите в света. Добрите резултати демонстрират, че в България се създават виновност на международно равнище и че поддържаме неизменност в качеството. Тази година в Mondial De Bruxelles са взели участие 39 страни. От България са получени 123 образци на 32 винарни. Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият интернационален конкурс, в който се прави спомагателна инспекция на наградените виновност, с цел да се подсигурява поредност при качеството. Следващото му издание е през май 2019 година в Егл, Швейцария.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР