Ротари клуб Русе – Дунав осигури оборудване за сензорна стая

...
Ротари клуб Русе – Дунав осигури оборудване за сензорна стая
Коментари Харесай

Ротарианците от от клуб Русе – Дунав оборудваха сензорна стая в детска градина Русалка

Ротари клуб „ Русе – Дунав ” обезпечи съоръжение за сензорна стая в Детска градина „ Русалка ”. Проектът на ротарианците има за цел да реши един от проблемите в общността, а точно предварителна защита и възстановяване на менталното здраве на най-малките деца сред 3 и 7 година

Детска градина „ Русалка ” е една от най-големите в Русе, посещавана всекидневно от повече от 300 деца, част от които са със характерни потребности или се нуждаят от обща и спомагателна поддръжка. Сензорната стая обезпечава спокойна среда, където психологът на детското заведение ще може да оказва нужната помощ на децата със специфични потребности и тези с кратковременни прояви на асоциално държание (апатия, липса на внимание, експанзия и други). Уредите и играчките в сензорната стая са подбрани по този начин, че да имат позитивен резултат върху развиването, да подкрепят облекчаването на напрежението, да поправят прочувственото положение на подрастващите.

Дарението беше връчено от Паст Президентът на Ротари клуб „ Русе – Дунав ” Андрей Димитров на шефа на детска градина „ Русалка ” Снежина Никова. Тя показа, че модерните уреди в сензорната стая ще обезпечат нужните условия за образование и обучение, за пълноценно личностно израстване на децата.

Проектът на Ротари клуб „ Русе – Дунав ” е съфинансиран от Фондация Ротари и сбъднат с поддръжката на Ротари клуб „ Русе ”. Стойността на закупеното съоръжение е близо 12000 лв.. Усилията на ротарианците не се изчерпват единствено с обезпечаване на пособията. Част от членовете на клуб „ Русе – Дунав ” пребоядисаха помещението, тъй че да дава отговор на условията за сензорни стаи.

От основаването си през 2004 година Ротари клуб „ Русе-Дунав ” е извършил десетки планове, ориентирани към възстановяване на изискванията за образование, здраве и спорт в детски градини, учебни заведения и просветителни институции.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР