Символичната първа копка за изграждане на Център за високи постижения

...
Символичната първа копка за изграждане на Център за високи постижения
Коментари Харесай

Първа копка на Център за високи постижения в ПГДС-Хасково 

Символичната първа копка за създаване на Център за високи достижения в ПГДС „ Цар Иван Асен II “ в Хасково бе направена през днешния ден. Начинанието благослови отец Златко.

Проектът се финансира от Националния проект за възобновяване и резистентност, като цената на инвестицията е 3 437 252.82 лева Партньор на гимназията е Община Хасково.


Центърът за високи достижения в ПГДС „ Цар Иван Асен II “ ще обезпечи интердисциплинарна, сложна образователна среда за подготовка на фрагменти. Той ще утвърди учебното заведение, като техническо и осведомително средище, ще даде опция за по-голяма практическа употреба на образованието по професионалните посоки.

Проектът планува създаване на нова, модерна и съвременна постройка с образователни кабинети, лаборатории по геодезия, по машинизация на горското стопанство, за изпитване на строителни материали и лаборатория по вградени ръководещи системи. Ще бъдат основани и студио по дизайн и CNC работилница, като ще бъдат инсталирани високотехнологични машини, уреди, апаратури, програмен продукт.


Бъдещият Център за високи достижения ще обезпечи връзката на професионалното обучение в ПГДС „ Цар Иван Асен II “ с локалната и районна стопанска система, ще образува функционално грамотни, новаторски и виновни младежи, стимулирани за развиване в предпочитаните стопански браншове в района.


Директорът на ПГДС „ Цар Иван Асен II “ Маргарита Топалова благодари на Община Хасково за партньорството и поддръжката, както и на всички другари на учебното заведение. Гости на церемонията бяха заместник-кметът Мария Вълчева, регионалният шеф на Хасково Гинка Райчева, проектант Саранди Сарандиев, по чиято концепция се построява Центърът, представители на държавни и общински институции, на фирми-партньори на гимназията, преподаватели и възпитаници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР