Рота от състава на Ирландския кралски полк на Британската армия

...
Рота от състава на Ирландския кралски полк на Британската армия
Коментари Харесай

Ето защо рота на британската армия пристигна в България

Рота от състава на Ирландския кралски полк на Британската войска дойде в България, с цел да тренира и работи взаимно с българските военни, както и други съдружници от НАТО за повишение на оперативната съгласуемост и шерване на умения сред нашите страни. Това оповестиха от Британското посолство в София и от Министерството на защитата. 

Обединеното кралство поддържа напъните на България да усили защитата си в подтекста на съветското нахлуване над Украйна, се споделя в известието. Като непосредствен съдружник на България, Обединеното Кралство се ангажира с нейната сигурност. Присъствието на приблизително 120 английски военнослужещи ще продължи през идните месеци, като през това време войските на Обединеното кралство ще работят дружно с 2-ра ескадрила на 2-ри Кавалерийски полк на американската войска и 42-ри механизиран батальон от Сухопътните войски на България.

Историята на Кралския ирландски полк датира от 1688 година, а предшестващите го полкове са взели участие в борбата при Ватерло, борбата при Сома и десанта в Нормандия. България е значим сътрудник в областта на защитата за Обединеното кралство и основен съдружник в НАТО, се споделя в известието. Двете страни към този момент работят дружно в редица значими области. Военното съдействие бе засилено след подписването на декларацията за двустранно съдействие сред министерствата на защитата на Обединеното кралство и Република България през 2018 година

В момента Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство правят въздушни патрули над България за НАТО. Настоящото развръщане е част от продължаващия ангажимент на Обединеното кралство за насърчаване и подсилване на груповата защита и сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР