Росен Желязков обеща още финансова помощ за българчетата със специални

...
Росен Желязков обеща още финансова помощ за българчетата със специални
Коментари Харесай

Росен Желязков обеща още финансова помощ за българчетата със специални образователни потребности в Скопие

Росен Желязков даде обещание още финансова помощ за българчетата със специфични просветителни потребности в Скопие.

" Република Северна Македония ще продължи да бъде измежду най-големите получатели на средства от Българската помощ за развиване ", съобщи ръководителят на Народното събрание.

Желязков, който е на работно посещаване в Република Северна Македония, участва в Българския културно-информационен център в Скопие на заключително събитие по план, финансиран по линия на Българската помощ за развиване.

30 деца с увреждания, техните родители и преподаватели получиха ваучери за интернет образования, съобразени с самостоятелните им потребности.

Със средства от Българската помощ за развиване през миналата година в Република Северна Македония са финансирани 30 плана, което е най-големият брой планове от всички страни, на които страната ни дава помощ, акцентира Росен Желязков.

" Общата стойност на плановете е 985 600 лв. като тези с по-голямо финансиране са в поддръжка на достъпа до качествено опазване на здравето и услуги на уязвими обществени групи ", посочи той.

Председателят на Народното събрание изрази убеденост, че и през идната година равният достъп до обучение и ресурсите, нужни за качествено образование на деца със специфични просветителни потребности, ще бъдат измежду целите на българската помощ.

В Българския културно-информационен център в Скопие Росен Желязков участва и на друга самодейност – креативна работилница за деца. С рисунки на малчуганите ще бъдат направени приветствени картички, които ще бъдат отпечатани и публикувани в границите на план, финансиран от Министерството на културата на Република България.

По време на визитата си ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва с ръководителя на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери. Председателите на законодателните институции на България и Република Северна Македония ще участват на откриването на изложбата " Сребърна Тракия “ в Археологическия музей на Република Северна Македония в Скопие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР