Рос Перо, който два пъти участва като независим кандидат за

...
Рос Перо, който два пъти участва като независим кандидат за
Коментари Харесай

Почина Рос Перо, двукратен независим кандидат за президент на САЩ

Рос Перо, който два пъти взе участие като самостоятелен претендент за президент на Съединени американски щати, умря на 89-годишна възраст, оповестява във вторник The Dallas Morning News.

Говорителят на фамилията Джеймс Фулър съобщи, че Перо е умрял рано тази заран, съобщи БНР.

``
реклама

Колоритният милиардер от Тексас Рос Перо беше прочут предприемач, който се издигна от бедността в епохата на Депресията, с цел да стане един от най-богатите хора в страната като създател на колоса за компютърни услуги Electronic Data Systems Corp. В продължение на последните пет месеца обаче той се бореше несполучливо с левкимия, показва далаския вестник.

 

Рос Перо е прочут с двете си участия като самостоятелен претендент за Белия дом през 1992-а и през 1996-а година.

 

През 1992 година Перо се впусна в президентската акция като самостоятелен претендент, пораждащ републиканския президент Джордж Буш - старши и демократа Бил Клинтън. Когато Перо съумя да притегли съвсем 19% от вота на американците, което беше най-големият % в президентска борба в Съединени американски щати за трети участник от 80 години насам, републиканците го упрекнаха за провалянето на Буш старши. Тогава президентът страна Бил Клинтън.

Рос Перо основава Electronic Data Systems Corp. през 1962-а година и в следствие продава контролния пакет на компанията на General Motors за цели 2,5 милиарда $ през далечната 1984-а година. По-късно той основа и компания - Perot Systems Co.

През април 2019-а година списание " Форбс " оцени положението на Рос Перо на 4,1 милиарда $.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР