Роршаховият тест с петна представлява един от най-известните и най-спорните

...
Роршаховият тест с петна представлява един от най-известните и най-спорните
Коментари Харесай

Роршаховият тест с петна разкрива най-големите ви тайни. Готови ли сте да ги разберете?

Роршаховият тест с петна съставлява един от най-известните и най-спорните проби в историята на логиката на психиката и психоанализата.

Тази проективна техника демонстрира доста неща. С едно изречение – може да разкрие тайните на вашата душа. Швейцарският психиатър Херман Роршах, формирал капка по капка на хартията симетрични, само че неопределени форми и същите ги показвал на своите пациенти. Тестът е разкрил доста неща, които казаните думи не ги разкриват.


Тествайте се и вие, и открийте по какъв метод се сблъсквате с страстите си, по какъв метод изживявате средата към вас и каква е връзката с другите.


1. Тази картина съставлява връзката ви с други хора. Погледнете добре и кажете какво виждате:

Две персони, които се целуват
Вие сте човеколюбец. Истинска обществена персона, която се радва на времето, което прекарва с хората, изключително другари. Имате доверие в своето обграждане и елементарно може да взаимодействате с непознати. По природа сте оптимист и изобретателен вид.

Животни
На кои животнит ви припомня тази рисунка? С какво я свързвате в живота? Ако виждате диво животно, което се бори с други, може би скрито нямате доверие на хората към вас. Помислете от къде идва вашия боязън.

Черен пушек

Какво ви приказва това разбиране? С какво тъкмо го асоциирате? Дали ви припомня на цигарите, които буйно палите? Или може би объркващ огън, който ви унищожава?

2. Какво виждате на тази картина?
Прилеп
За някои хора той е знак на злото, до момента в който за други съставлява независимост. Ако прилеп ви припомня на върколак, открийте от какво тъкмо се чувствате изтощени и уплашени.

Две персони

В теб има две разнообразни персони, които взаимно се надлъгват. Това несъгласие носим всички в себе си, само че при някои е доста по изразено. Какво друго виждате в картинката? Личности, които са ориентирани една по отношение на друга? Дали на вас ви наподобява като взаимно воюване или не

Пеперуда
Какво за вас е пеперудата? Дали е знак на нежността или проявление на свободния дух? Пеперудата символизира промяна, само че и обществен живот. Ако тази фотография ви припомня на пеперуда с разперени крила евентуално сте изключително обществена персона, която има многочислени другари.

Ангел
Ангелът е знак на отбраната, психика и непорочност. Вие в действителност безусловно се обръщате към ангелите за помощ, когато сте под огромен стрес и напрежение.

3. Тази картина съставлява връзките ви с татко ви

Паяжина
Какви са вашите усеща и визиите за паяците и техните мрежи? Чувствате ли, пренебрежение и боязън?Или пък, изкусно им се възхищавате на тези същества? Паяковата апропо значи и комплицирани отношение върхи, които би трябвало доста да се работи. Спомнете си: Кога за финален път говорихте с татко си?

Бухал
Помислете защо ви припомня бухал? Какви са вашите страсти за него? За някои нации бухал е знак на мъдростта, до момента в който за други мрачна тайнственост. Анализирайте какво значи този знак за вас и пробват да го съпоствите с отношението, което имате с татко си.

Бръмбар
Много хора се опасяват от насекомите, изключително от пчели. Какви страсти тази фотография провокира у вас? С разбора на възприятията, които ви се случват по време на гледането на тази фотография, може да разкриете какви са възприятията към татко ви.

Рак
Докато някои хора, ракът им припомня за морето, годишния отпуск, за другите същия съставлява въплъщение на заплахата. Как се чувствате вие? Ракът също може да бъде и знак на страхопочитанието, страст, която постоянно таите към родителите си.

Източник – „ За дамата “

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР