Ромски медиатор и бивш свещеник от Велико Търново работи с

...
Ромски медиатор и бивш свещеник от Велико Търново работи с
Коментари Харесай

Бивш ромски свещеник агитира своите срещу купуването на гласове

Ромски посредник и някогашен духовник от Велико Търново работи с малцинствата за предварителна защита на предизборната търговия с избор. На последните избори Иван Тодоров е бил и член на секционна изборна комисия, а преди години - даже претендент за народен представител. Смята, че ромите, изключително младите, би трябвало да са грамотни за изборните си права, да не продават гласа си, а да гласоподават по съвест.

„ Бях дълги години духовник, само че виждайки ситуацията в страната, взех решение да изляза от Църквата и да се занимавам тъкмо с това. Започнах с неправителствени организации, оттова посредством общината – учебен посредник, здравен посредник “, споделя Тодоров.

Работата ми е в общността, там, където има по-кадърни момчета и девойки – а те са много, споделя той.

„ Престъпността е една за всички. Основното е безработицата, което ги принуждава да бъдат такива “, уверен е някогашният духовник.

„ Всички политически партии, излизайки на изборите, потеглят с огромните обещания, всичките са благи, драги... Но сега, когато влязат в Народното събрание, те не помнят от кое място потеглят, не помнят българския народ, не помнят, че българинът към този момент е изтощен – обществено, стопански, политически. Затова доста българи не вървят да гласоподават или в случай че гласоподават, е с негативен избор “, счита Иван Тодоров.

Вижте повече в репортажа на корепондентите ни от Велико Търново.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР