Роми превърнаха в сметище общински имот в центъра на Варна,

...
Роми превърнаха в сметище общински имот в центъра на Варна,
Коментари Харесай

Роми хвърляха пиратки и заплашваха с пистолет семейство с дете в центъра на Варна

Роми трансфораха в бунище общински парцел в центъра на Варна, в който са се самонастанили. При спречкване с живеещи в близост през вчерашния ден, от къщата е хвърлена пиратка по преминаващо семейство с дете на годинка, последвала и опасност с револвер от страна на единия от жителите. Това оповестява в писмо до Varna24.bg  потърпевш четец. Публикуваме сигналът без редакторска интервенция:

" Пиша ви по отношение на нелегално бунище намиращо се на адрес град Варна, улица Козлодуй № 60. От години на адреса има незавършена рушаща се постройка, в която има самонастанени лица от ромски генезис, които събират боклуци от кофите и ги натрупат в постройката.

През 2021 година ситуацията стана нетърпимо, навъдиха се и плъхове, а миризмата носеща се от сметището, бе ужасна. Подадох тъжба до община Варна, през формата контактната " Сигнали Варна ", като надлежно бе заведен сигнал с № СИГ21004757ВН/27.08.2021Г.

В разследване на сигнала, община Варна взе незабавни ограничения, за което мога да изкажа единствено възторженостти, и бяха почистени отпадъците от постройката. Проблемът е, че ромите, живеещи в рушащата се постройка, към момента живеят там и за негативно време възвърнаха руините от боклуци вътре.

В момента обстановката е същата, като все още отглеждат вътре и две или три нападателни кучета, които тичат след преминаващите коли, велосипедисти, а от време на време лаят и по майки с бебешки колички.

Не разясня и че цяла зима цепят дърва, дъски и летви с цел да се отопляват, върху скоро построения тротоар. Отделно изгарят и боклуци, с цел да се отопляват, в студените дни.

Вчера при следващото спречкване с ромите, след мятане на бомбичка - пиратка от постройката по нас, движейки се по тротоара с дете на една годинка, бяхме застрашени и с револвер. Като надлежно сме алармирали полицията за разигралата се обстановка.

Оказа се, че от компания Технобилд- град Варна са назначили единия от ромите за надзирател на техния строителен обект в съседство, като същият твърди, че компанията му е осигурила револвера и документи за притежанието му. Естествено въоръженият ром бе и във очевидно нетрезво положение.

Положението с тези роми става нетърпимо, с всеки минал ден, и това в центъра на Варна ", гласи тревожният сигнал до медията ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР