Романа си Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката Патешка математика“ представи

...
Романа си Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката Патешка математика“ представи
Коментари Харесай

Полицай представи детски книжки пред старозагорска публика

Романа си „ Лятото на киселите краставички “ и стихосбирката „ Патешка математика “  показа пред старозагорска аудитория създателят им Гочо Гочев. Той е роден през 1980 година в Димитровград и откакто приключва Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора, учи в Академията на Министерството на вътрешните работи.  В момента пък учи „ Право “ във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “.
Работи като служител на реда в Районно ръководство „ Полиция “ в Гълъбово  и е треньор по джудо и джу-джицу в клуб „ Бугари “ в Димитровград, където упражняват деца от всички възрасти. 

Стихосбирката „ Патешка математика “ съдържа 30 детски стихотворения , които всяко оказват помощ на малчуганите да се научат да считат или да пишат вярно посредством занимателно поднесени правила. Илюстрациите в нея са дело на Йордан Йорданов.
Дебютният разказ на Гочев „ Лятото на киселите краставички “ също провокира огромен интерес у младата аудитория. В него създателят споделя за взаимоотношенията и приключенията на група деца от недодялан град по време на лятната почивка . Главна героиня е петокласничката Зорница Благоева, която храни бездомни кучета покрай блока си, само че един ден те изчезват. Тя стартира следствие, с цел да ги открие, в което се включват и новите й другари, с които дружно изяждат буркан кисели краставички в кварталния магазин. Гочев решил напише романа ч, откакто синът му петокласник се оплакал, че няма какво забавно да чете.

В залата на Регионалната библиотека " Захарий Княжески " той трябваше да отговори на голям брой въпроси на децата - за какво е такова заглавието на романа, ще има ли продължение, какъв брой време го е писал, имат ли прототипи героите в действителния живот и дали обича кисели краставички. Гочо Гочев даде обещание продължението на " Лятото на киселите краставички " да е готово до зимата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР