Рома успя да излъже състава на Фейенорд, побеждавайки с 1:0

...
Рома успя да излъже състава на Фейенорд, побеждавайки с 1:0
Коментари Харесай

Рома и Моуриньо излъгаха Фейенорд на финала на ЛК и влязоха в историята

Рома съумя да излъже състава на Фейенорд, побеждавайки с 1:0 в първия край на Лигата на конференциите в историята. Мачът се организира на националния стадион в Тирана, Албания. Николо Дзаниоло откри с първия същински удар в мача в 32-а минута,а това се оказа и единственото попадение в мача, макар многочислените шансове и пред двата отбора. Така "римляните " завоюваха първия си европейски трофей в историята, а Моуриньо към този момент е първият треньор в историята, печелейки и трите купи от европейските клубни шампионати.

Двубоят стартира с забележима нерешителност и в двата лагера, като положения в първите 15 минути на процедура липсваха. Неточностите във финалните третини доминираха.

В 16-а минута "римските вълци " понесоха противен удар, откакто Михтарян се строполи на земята и сподели, че няма да може да продължи. Той беше сменен от резервата Оливейра.

Въпреки постната продукция в Тирана символичните домакини откриха с първия удар в мача. След извеждащ пас към Дзаниоло италианецът овладя и с второто допиране съумя да преодолее Билоу с прехвърлящ удар в 32-а минута.





В 41-а минута Оркан Кьокчу опитва отдалеко, само че без никакви усложнения за Руи Патрисио. В 45-а минута Рийс Нелсън видя по какъв начин негов удар бива блокиран от куп играчи на Рома.

Второто полувреме продължи със мощното движение от страна на нидерландците. След центриране Мансини удари гредата ан вратата на Патрисио, а по-късно и Аурснес принуди стража да избавя уверено.

Само три минути по-късно Маласия стреля мощно диагонално и принуди Патрисио да избива още веднъж в гредата си, само че италианците започваха да наподобяват притиснати в личната си половина.

В 52-а минута Тами Ейбрахам беше арестуван, излизайки самичък против стража на Фейенорд, само че той не падна, а съдията реши, че бранителят на символичните посетители не заслужаваше пряк червен картон.

Постепенно "вълците " съумяха да се окопитят и да притъпят ритъма на гостите, доближавайки се с всяка минута до мечтания триумф. В 73-а минута Рик Карсдорп видя по какъв начин негов удар бива избавен от стража на Фейенорд Билоу. Синистера записва прецизен удар в 82-а минута, само че прекомерно слаб. Минутите текаха неуморимо за състава на Фейенорд обаче.

В 85-а минута Билоу съумя да предотврати попадение на Пелегрини, чийто мощен шут беше избавен.

Рома - Фейенорд 1:0

1:0 - Николо Дзаниоло (32)

Ето и съставите на двата отбора:

Рома: Патрисио, Смоулинг, Ибанес, Мансини, Кристанте, Пелегрини, Михтариян, Залевски, Карсдорп, Дзаниоло, Ейбрахам;

Фейенорд : Билоу, Маласия, Сенеси, Траунер, Геертруда, Кьокчу, Аурснес, Синистера, Тил, Нелсън. Десерс;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР