Рома се наложи с 1:0 у дома над Каляри в

...
Рома се наложи с 1:0 у дома над Каляри в
Коментари Харесай

Рома взе трите точки срещу Каляри, мечтан дебют за португалец

Рома се наложи с 1:0 вкъщи над Каляри в мач от 22-ия кръг на Серия “А”. “Вълците” не бяха изключително безапелационни, само че въпреки всичко сграбчиха трите точки, събирайки общо 35. “Джаларосите” на Жозе Моуриньо са шести в класирането, с равни точки със седмия Лацио. Каляри е 18-и с 16 точки. В воин за Рома довечера се трансформира дебютантът Серджо Оливейра. Португалският халф, който преди броени дни стана публично футболист на Рома, идвайки от Порто, се оказа създател на единствения гол в мача - в 33-ата минута от дузпа. Трябва да се означи, че самият Оливейра създаде наказателния удар.
Снимка: БГНЕС  Рома взе трите точки против Каляри, желан дебют за португалец
Капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини отпадна за мача в последния миг, откакто получи контузия по време на загрявката.

Още при започване на мача имаше подозрения за дузпа в интерес на Рома след рухване в противниковото наказателно поле на Николо Дзаниоло, само че след обзор на обстановката благодарение на ВАР реферът Лоренцо Маджоре реши, че няма задоволително учредения да уточни бялата точка.

Снимка: БГНЕС  Рома взе трите точки против Каляри, желан дебют за португалец
До дузпа за Рома въпреки всичко се стигна, само че в 33-ата минута. Новото попълнение Серджо Оливейра опитва изстрел към вратата на Каляри, Далберт спря топката благодарение на ръката си и арбитърът още веднъж реши да прегледа самичък деликатно обстановката с ВАР. Този път решението на Маджони бе дузпа, а зад топката застана Серджо Оливейра. Португалецът извърши невъзмутимо дузпата и с удар по земя изпрати топката във вратата на хвърлилия се в другата посока Алесио Краньо.
Снимка: БГНЕС  Рома взе трите точки против Каляри, желан дебют за португалец
През втората част “вълците” не направиха задоволително, с цел да откажат противника си с втори гол и можеше да съжаляват горчиво за това. В 84-ата минута Жоао Педро имаше прелестен късмет за 1:1, само че стражът Руи Патрисио се намеси решаващо и съумя да парира удара му от близко, след което топката се отби от напречната греда. В добавеното време още веднъж имаше под напрежение миг в наказателното поле на столичани, само че Рома въпреки всичко оцеля и прекъсна серията си от три следващи мача без победа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР