Рома с жесток удар по шампионските амбиции на Наполи в

...
Рома с жесток удар по шампионските амбиции на Наполи в
Коментари Харесай

Глутницата на Джеко пирува с шампионските амбиции на Наполи

Рома с нечовечен удар по шампионските упоритости на Наполи в Серия А. „ Вълците” нагризаха грубо неаполитанците, откакто реализираха цялостен поврат в дуела от 27-ия кръг на Серия А. Възпитаниците на Еузебио ди Франческо се постановиха с 4:2 над домакините посред "Сан Паоло ". Лоренцо Инсиние откри резултата в 6-ата минута на срещата, само че секунди по-късно Чингиз Юндер възобнови равенството. Един Джеко се трансформира в воин за "вълците ", откакто изведе напред отбора си в 26-ата минута, а в 73 наниза и втори гол във вратата на Алисон за 3:1. В 79-ата минута Диего Пероти значително умъртви интригата в дуела, а в добавените минути Дрис Мертенс съумя да върне едно попадение, само че прекомерно късно.

Първите минути бяха доста интезивни и пред двете порти. Във 2-ата минута Раджа Наинголан центрира към Джузепе Пероти, само че изстрелът на аржентинеца с глава бе неакуратен.

Секунди по-късно Инсиние напредна през центъра наказателното поле, само че ударът му не беше задоволително мощен и попадна право в ръцете на стража Алисон.

В 6-ата минута пък падна и първото попадение в срещата. Марио Руи центрира от левия фланг към освободилия се Инсиние, който отклони топката във вратата на гостите за 1:0.

Щастието на неаполитанците обаче продължи много малко. Минута по-късно „ вълците” възвърнаха равенството. След неточност на футболистите на Наполи в центъра, Наинголан лиши и по-късно изведеотлично Ченгиз Юндер. Турчинът напредна към наказателното поле и с грациозен прехвърлящ удар, който се отклони и в крайници на Марио Руи, прати топката зад вратаря на домакините Пепе Рейна.

В 17-ата минута Кайехон върна към връхлитащия Инсиние, който стреля, само че Алисон избави.

Вълците доближиха до цялостен поврат в срещата в 26-ата минута. Флоренци центрира отдясно, а Джеко с глава се разписа за 2:1. Това е 12-ото попадение на босненеца през сезона.

В 32-ата минута Мертенс стреля, само че топката се отби в тялото на съперников състезател и мина около гредатата.

Неаполитанците крепко натиснаха още от самия старт на втората част в търсене на изравнителното попадение.

В 57-ата минута Инсиние още веднъж бе покрай отбелязването. Лошо избита топка попадна право във 26-годишния нападател, който съумя да се обърне и да стреля, само че Алисон внимаваше.

В 66-ата минута Кайехон замалко да изненада Алисон непосредствено от корнер, откакто съумя да завърти топката, която застрашително се беше отправила към вратата на „ вълците”, само че срещна гредата.

Рома наниза и трети гол във вратата на домакините в 73-ата минтуа с брилянтен гол от границата на наказателното поле на Един Джеко. Първоначално босненецът финтира Руи и по-късно с доста майсторски удар с левия крайник мушна топката във вратата на Рейна за повторно.

В 76-ата минута Инсин проби отляво в наказателното поле на домакините, само че Алисон за следващ път осуети опитите му с превъзходно двойно избавяне.

„ Вълците” убиха интригата в дуела в 79-ата минута на срещата, когато Марио Руи безусловно подари топката на Диего Пероти, който наниза четвърти гол във вратата на Наполи.

В добавеното време на срещата неаполитанците обаче върнаха едно попадение, само че то пристигна прекомерно късно, с цел да може да промени нещо. Инсиние с пас отляво към Мертенс, който от дъгата заби патрон в левия ъгъл на вратата на Рома.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР