Ролята на Алексей Петров за стъкмяването на коалицията е абсолютно

...
Ролята на Алексей Петров за стъкмяването на коалицията е абсолютно
Коментари Харесай

Габриел: Алексей Петров няма роля в „стъкмяването” на правителството, това е инсинуация

Ролята на Алексей Петров за „ стъкмяването ” на обединението е безусловно никакво. Това са клевети. Такова мнение изрази пред Нова тв вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

По думите й не е имало предложения към Алексей Петров за пост в политиката.

„ Там, където е имало промяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които поддържат държавното управление ”, твърди вицепремиерът на страната.

„ Много би ми се желало, хората, които приказват тези неща, да не ги дават като мотив за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това държавно управление се случиха пред очите на българите. Мисля, че до момента не е употребен по-прозрачен и открит метод. Имаме съображение да кажем, че кабинетът работи, дава непоклатимост и това очевидно не се харесва на всеки ”, разясни Габриел. И добави, че чака президентът да одобри оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ През последните 2 месеца България излезе от интернационалната изолираност, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има признат бюджет. Работим за избавяне на европейски средства, свързани с проекта за възобновяване ”, разясни Мария Габриел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР