рокуратурата задържа мъж заради притежание и предаване на взривни вещества

...
рокуратурата задържа мъж заради притежание и предаване на взривни вещества
Коментари Харесай

Задържаха мъж, снабдявал с взривни вещества част от протестиращите

рокуратурата задържа мъж поради владеене и предаване на взривни субстанции по време на митинга в сряда в София. Това излиза наяве от известие на прокуратурата.

В него се споделя, че Софийска районна прокуратура е задържала за период до 72 часа обвинен, който без съответно позволение държал и предавал взривни субстанции по време на митинг в гр. София в сряда.

Днес, 04.09.2020 година, Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения, за закононарушение по член 339, ал.1 от Наказателен кодекс.

Той е упрекнат в това, че на 02.09.2020 година, към 20:30 часа в гр. София, на кръстовището на бул. "Цар Освободител " и ул. "Княз Александър Батенберг ", без да има съответно позволение според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, държал в носената от него раница непостоянен брой саморъчно направени взривни субстанции, които предавал на непостоянен брой лица, участващи в митинга.

Последните от своя страна ги хвърляли против чиновници на Министерство на вътрешните работи, изпълняващи служебните си отговорности, свързани с защита на публичния ред, като след хвърлянето им взривните субстанции се възпламенявали. За осъщественото от обвинения незаконно действие се планува наказване отнемане от независимост от две до осем години.

Предвид високата социална заплаха на действието, на 04.09.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР