Рождество Христово е един от най-почитаните и обичани християнски празници.

...
Рождество Христово е един от най-почитаните и обичани християнски празници.
Коментари Харесай

Какъв бюджет е изхарчил българинът за Коледните празници? 

Рождество Христово е един от най-почитаните и обичани християнски празници. Всяка година подготовката за Коледните празници стартира още от началото на декември и коледното въодушевление се усеща във всяко кътче, усърдно украсено в чест на наближаващия празник. 

Коледа носи топли чувства и положителни страсти, които да ни радват през цялата година, само че точно подготовката за празника обвързваме и с неизбежните разходи. 

С оглед на всеобщото повишаване на разнообразни артикули, от  " Фокус "  проведохме къса анкета, с цел да разберем какъв бюджет са отредили за коледните празници българите и считат ли, че тази година празненството ще им коства по-скъпо от предходните. 

Попитахме: Какъв бюджет си отделихте за коледните празници? Смятате ли, че може тази година да се необходими повече средства от предходните? 

" Нямаме избран бюджет, евентуално ще е по-скъпо, само че не сме отделили бюджет, ще пазарим в последния миг ", споделя един от интервюираните.

Друг мъж също признава, че няма определен бюджет. 

" Каквото желаят децата и каквото намеря за родини, а цените сигурно са по-високи, освен на дарове, само че и на хранителни артикули ", прибавя той.

" Бюджетът към този момент е усвоен ", признават си две дами.

" Бюджетът е голям, а и разликата в цените е огромна ", споделят интервюирани родители. 

" Трудно ми е да кажа. Може би 300-350 лв. за трапезата ", пробва се да планува разноските си друга дама, която признава, че отделените средства са повече от изхарчените предходната година, а за дарове ще отдели още толкоз, колкото и за трапезата. 

" Ние сме пенсионери, бюджетът е доста стеснен. Може би 50-60 лв. за трапезата и още толкоз за алегорични дарове ", споделят други интервюирани дами. 

Те не считат, че цените са се повишили, а по-скоро едни неща са по-евтини, а други по-скъпи - " обикновено за празничните дни ". 

Друга дама споделя, че е отделила 1000 лв. и е сигурна, че бюджетът ще е със 100% по-голям от този от миналата година. 

" Нямам тъкмо избран бюджет, само че колкото е по-вкусно, толкоз по-голям бюджет може да се събере, зависи и от другите, които вземат участие. Залагаме на качеството на храната ", признава интервюирана дама. 

На въпроса " Смятате ли, че може да се наложи да отделите повече средства тази година ", тя дава отговор: 

" Би могло, конкуренцията е огромна, тъй че би могло, а и няма нищо неприятно, празниците са за това, хората трябва да се любуват ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР