Родните звезди спасяват кучета и котки и се грижат сърцато

...
Родните звезди спасяват кучета и котки и се грижат сърцато
Коментари Харесай

Звездите спасяват кучета и котки: Темелкова и Станкулова правят торти за домашните си любимци

Родните звезди избавят кучета и котки и се грижат сърцато за тях, сподели инспекция на „ Телеграф “. Актрисата Йоана Темелкова и синоптичката Никол Станкулова честват рождените дни на домашните любимци с торти и доста сторита и фотоси в обществените мрежи. Двете постоянно са споделяли обществено любовта си към животните и загрижеността им към тях.

Семейство

Актрисата Йоана Темелкова има огромно семейство. Освен нейната половинка Мартин Гяуров и сина й Филип имат и още две кучета и една котка. Усмихнатата българска актриса постоянно е показвала любовта си към животните. „ Това е моето лекарство. Моят отдушник, който не желае нищо в подмяна. Уникално нещо е кучето, хора! Уникално “, споделя Йоана в профила си в Инстаграм.

Наскоро даже беше разгласила, че търси дом на кученце, което за момента е приютено в хотел за кучета, в който отсядат нейните любимци, когато я няма. Най-възрастният четирикрак член в фамилията на Темелкова и Гяуров е кученцето Пърси, което предишното лято направи 8 годинки и Йоана показа дълъг пост в негова чест. „ Днес Пърси става на 8 години! Най-прекрасното куче! Най-добрият и правилен другар! Най-чистата душа на света! От седмица е в хотел, тъй като доста пътуваме и когато през днешния ден отидохме с Филип да му занесем “торта ”, той ни изпрати със спокойните си очи, знаещи, че след няколко дни ще се върнем, с цел да си го приберем и да сме още веднъж дружно - петимата. Обичам го толкоз доста, че не мога да изразя тази обич с думи. А и няма потребност. Честит да си, Пърсляче! Благодаря ти, че те има “. По-малкото куче Айра, чието име е измислено от Филип, има много забавна история с осиновяването. Първоначално фамилията би трябвало да е единствено приемен дом, до момента в който Айра не отлети към Германия. „ Айра се оказа изчезналата част от нашето семейство. Трябваше да пътува за Германия. Трябваше да сме единствено приемен дом. Имаше осиновител. Знаехме, че ще се усеща прелестно при него. Но… тя се оказа доста особено куче. И тук не става дума за това дали сме се привързали към нея, става дума за намиране на едни души, които като че ли са се търсили постоянно. И…  към този момент сме 6-членно семейство - 2 кучета, котка, дете и ние двамата - празненството е цялостно! Но пък още една жена имаме на фронта! Не съм към този момент сама?!  И сме щастливи. Много! Добре пристигнала в нашето семейство, Айра! Щастлива съм, че не сме приемен дом за теб, а ТВОЯТ дом “, разгласи Йоана публично още предишното лято.

Гръмотевици

Домашният любим на синоптичката Никол Станкулова е голдън ретривърът Берта. Никол й се радва и се грижи за нея към този момент 9 години. За рождения ден на кучето стопанката качи фотография с балон и кучешка торта на Берта. В персоналния си профил тя споделя доста постоянно фотоси както с Берта, по този начин и с други кученца, като показва любовта си към тях. „ Най-големият боязън на Берта са гръмотевиците “, споделя тя. Подобно на Темелкова Никол също търси фамилии на бездомни кучета.

През 2021 година Станкулова като се изключи че ни запознаваше с идните температури през седмицата, показваше кученца, които си търсят дом. „ Най-хубавото време от годината! Коледа? Време за вяра! Всеки петък в прогнозата за времето ще ви срещаме с нашите нови другари, които си търсят дом, а в подмяна оферират голямата си и безусловна обич “, е написала в един от постовете си в Инстаграм. А на фотография с обичаното й животинче намираме надписа: „ Берта, няма различен, който може през днешния ден да ме види 30 пъти и всякога иска ми се зарадва възторжено, да ми донесе скъсана играчка и да пристигна да се погушка “.

Мечта

Водещата на графа в „ На кафе “ по NOVA Елизабет Методиева също е собственик на две кученца. Едното е чихуахуа на име Джейми, а второто е Айра, която е френски булдог. „ Джейми този месец ще направи 8 годинки. Толкова доста желаех да имам куче, и то тъкмо тази порода. Мисля, че породата чихуахуа са темперамент, който не обичат всеки. Има си желания и любимци, доста комплициран темперамент. Точно като мен. Когато видях обявата за него, незабавно отидох. Там имаше три животинки. Но сега, в който видях Джейми, осъзнах, че това е моето куче. Другото ми куче Айра е на две годинки. Тя ми е подарък. За разлика от Джейми тя е доста отзивчива. Най-смешното е, когато пусна тв приемника и дават някакви животни, тя стартира да лае по тях и да се нервира. Джейми и Айра не се схващат несъмнено. Ревнуват един от различен и не мисля, че това ще се промени в миналото “, описа Елизабет.

Актрисата от Народния спектакъл София Бобчева също е горделив притежател на чихуахуа на име Ромео. " Цял живот си бленувам да имам куче. Много обичам кучета. По време на пандемията това мое предпочитание се ускори още повече освен поради това краткотрайно позволение на щаба да излизаш от у дома единствено с куче ", смее се актрисата пред Dir.bg.

Любимият на всички артист Любо Киров се грижи за кучето Кая. Тя е порода акита-ину. Породата й е знак на предаността, незабравата и другарството.

Певицата Михаела Филева е притежател на две дребни йоркита. Те са малко над 1 годинка и се споделят Гоги и Хера. Като дребна Михаела мечтаела за друга порода куче, която несъмнено няма нищо общо с йоркширските териери. „ Като дете мечтаех да имам доберман! Всичко си бях измислила - щеше да се споделя Батман (представете си го с острите уши, по какъв начин ме избавя при грабеж - същински супергерой). Имах и проекто-viral хумореска с него - всякога, когато в квартала забележим котка, да го призовавам да я гони с думите “Къде е Жената котка?! ”. Животът обаче постоянно се случва сред проектите ни и ето ме през днешния ден - с две йоркита, които, взети дружно, тежат колкото 1/3 доберман, само че мога да взимам с мен на всички места. Имат си и своята суперсила - козината им има над 90% подобие с човешката коса, надлежно не пускат косми и имат хипоалергенно деяние. Колко са сладки е единствено бонус “, споделя изпълнителката. Тя постоянно качва фотоси с любимците си и неотдавна се пошегува в профила си в Инстаграм, че Гоги е нейният асистент за текста на новата й ария „ Обсебен “.

Любимки

Джина Иванова от „ Трамвай 5 “ постоянно споделя във фейсбук профила си фотоси на домашните си любимци. Тя разкри, че в действителност нейното занимание е да се грижи за котките си. „ Моето занимание са животните. Имам пет котки у дома и петнайсет на открито, за които се грижа от душа и сърце. Имам една простреляна котка, която е с памперс. Преди три години ромите я простреляха и е с пресечен гръбнак.

Тя се движи единствено с предните лапи. Мога да кажа, че животните са доста по-добри и признателни от хората. Това животно непрекъснато ми демонстрира признателност. След като беше простреляна, докторите споделиха, че е най-добре да се приспи, само че на мен сърцето не ми го разреши и по тази причина в този момент се грижа непрекъснато за нея. За сметка на това тя ми дава толкоз обич посредством обятия и целувки и виждам какъв брой положително и чисто творение е. Едно от котетата – Даяна, също е една от любимките ми “, описа певицата. Чарли, който е сляпо коте, само че с шанс е намерено от блогъра Йоана-Йоко.

Тя го вижда на улицата, до момента в който към момента е бебе, болно и сляпо. Решава да го прибере и да го излекува. След това продължава да се грижи за него в офиса й, в който неин сътрудник също й оказва помощ, защото в дома си тя има още четирикраки любимци. Бялото й кученце Шугар, а породата му е Bitchon frise. Най-новият член в фамилията е котето Номад, което се появява ненадейно. „ Котето се роди в сервиза, в който си върша буса и безусловно си пристигна с името. Децата и Шугар са доста разчувствани, Барт…свиква с мисълта “.

Биляна Лазарова-Биляниш и Моника Валериева се радват в дома си на котки , само че не каквито и да е, а диви.

Това е рядко срещан домакински любим в България. Котаракът на Моника Валериева се споделя Карел и е от дивите котки, които са рядко срещани - бенгалска домашна. Първата сполучлива кръстоска на тази порода е осъществена в Съединените американски щати през 1963 година. Характерна специфика за тази порода е, че обичат водата, което е нетипично за котките. Силно се привързват към стопанина си и се стремят да вземат присъединяване интензивно в живота му. Валериева постоянно споделя фотоси на обичания си Карел в инстаграм профила си. Певицата Биляна Лазарова има малко дете, само че все пак продължава да отглежда и четирикракия си другар. Тя споделя, че детето й Ангел се схваща отлично с котарака. Изпълнителката постоянно споделя фотоси с любимеца си.

Холивудската звезда Джерард Бътлър осинови българското куче Шушка , което откри на снимачната площадка в Киноцентъра по време на едно от гостуванията си у нас.

Бътлър се влюбил от пръв взор в животинчето и даже го заведе в дома си в Лос Анджелис. Актьорът е фен на кучетата и постоянно се причислява към редица благотворителни начинания. Преди две години сътрудника му Жан-Клод ван Дам също прикани българските управляващи за спасяването на хваната в Норвегия чихуахуа. От формалната си страница си във Facebook екшън артистът сигнализира, че кучето на име Рая ще бъде евтаназирано, в случай че Българската организация за сигурност на храните не се задейства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР