Роднина на още един починал пациент в пловдивската болница Свети

...
Роднина на още един починал пациент в пловдивската болница Свети
Коментари Харесай

Още един починал в новото COVID отделение в УМБАЛ Пловдив след прехвърляне между три болници

Роднина на още един умрял пациент в пловдивската болница " Свети Георги " Диана Финч, която от години работи като здравна сестра във Англия, описа, че татко й преди два дни е изгубил живота си след прекачване сред здравни заведения.

Прокуратурата и здравните управляващи ревизират и скандалния случай с двамата умряли пациенти, оставени на стълбите на същата болница.

Диана пък изясни, че е татко й е бил прехвърлян сред лечебни заведения, като е посетил и частна и че дълго не е бил приет в болница, тъй като не е имал PCR тест.

Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни признаци, стартират да се лекуват с лекарства, без антибиотици. С доктор се свързват, той отхвърля да ги прегледа, тъй като нямат изработен тест за ковид, споделя дамата.

Баща й е бил в доста тежко положение, не можел и да диша. Приет е въпреки всичко в Инфекциозно поделение, откакто е прегледна небрежно в частна болница, подложен е и на кислородна терапия.

След дълго очакване по коридорите е признат, два три дни е там с лекуване с О2, майка ми си прави на другия ден тест, който е позитивен, споделя Диана.

Лекува се у дома майка ми, аз се пробвам да се свържа с болничното заведение, да беседвам с доктор, телефонът е затварян, дълготрайно звънях, никой не вдигаше. С татко си се чух няколко пъти, дишането му беше неприятно, на О2, опитвал се да повика от стаята доста пъти доктор, сестра, санитар да му извърнат внимание. Успях в последна сметка да се свържа с сътрудник, изясни ми, че има пневмония, рентген нямало в постройка, само че се слуша със стетоскоп. На идващия ден беше изместен в „ Свети Георги " в Пловдив, никой не изясни за какво го местят, татко ми, не считам, че трябваше да е локален, споделя още дамата, изгубила родственик.

Тя показа и че в Лондон не може да се случи такова нещо, да се връща пациент в тежко положение или да се кара да с прави тест някъде другаде. Всичко се случва в болничното заведение, а тестванията са безвъзмездни, изясни здравната сестра.

Освен всичко останало дамата схваща, че и част от движимостите на татко й липсват, откакто е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лева и банкова карта.

Междувременно стана ясно, че регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева е назначила инспекция на случа с умрелия пациент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР