Роднина на директора на болницата в Сандански също е бил

...
Роднина на директора на болницата в Сандански също е бил
Коментари Харесай

Освен съветниците в Сандански е ваксиниран и роднина на шефа на болницата

Роднина на шефа на болничното заведение в Сандански също е бил ваксиниран дружно с общинските съветници в нарушаване на графика в националния имунизационен пла. Това е открила назначената от здравния министър Костадин Ангелов инспекция на организация " Медицинстки контрол ".

Според инспекцията нарушаването е напълно на болничното заведение и локалната районна здравна ревизия (РЗИ) не носи виновност.

" Считам, че изпълнителният шеф не е спазил условията за имунизационния проект. Болницата в Сандански е общинска и здравният министър няма пълномощия да се намеси. Ако това лечебно заведение беше под мое управление, още през днешния ден щях да освободя шефа “, съобщи Ангелов.

Той уточни, че има явен ред какво се прави в обстановка на отказали се в последния миг медици от имунизация. По думите му би трябвало да има аварийни описи с искащи и да се пристъпи към тяхното имунизиране.

Преди ден Ангелов също сподели, че редът недвусмислено е нарушен, тъй като в съответния случай в Сандански е трябвало да бъдат потърсени други работещи в болничното заведение или персонални лекари и други, а не имунизациите да се ползват на немедицински лица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР