Роджър Федерер запази шансове да се класира за 1/2-финалите на

...
Роджър Федерер запази шансове да се класира за 1/2-финалите на
Коментари Харесай

Федерер няма победа срещу Джокович от 2015 година

Роджър Федерер резервира шансове да се класира за 1/2-финалите на Заключителния шампионат на ATP в Лондон с успеха си против италианеца Матео Беретини, само че по пътя си към превъзмогване на групата швейцарецът би трябвало да се оправи и с Новак Джокович.

Сърбинът е неуместен противник за швейцареца, изключително в последните години. Федерер има 22 победи и 26 загуби против балканеца, като последната победа на Роджър над Ноле е от 2015 година. Тогава Федерер надвива над сърбина със 7:5, 6:2 в груповата фаза на Заключителния шампионат на ATP, само че дни по-късно на същото съревнование губи на финала от Джокович с 3:6, 4:6.

Джокович е в серия от 4 следващи победи против Федерер, като е спечелил 6 от последните им 7 дуела. За последно двамата премериха силите си на финала на тазгодишния “Уимбълдън”, който се трансформира в класика, която дълго ще се помни. Федерер имаше два следващи мачбола на личен сервис, само че Джокович в последна сметка надви със 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12.

Джокович, който се пробва да приключи годината като №1, разруши с 6:2, 6:1 Беретини в първия си мач в Група “Бьорн Борг”, а довечера излиза против австриеца Доминик тийм, който пък надделя Федерер със 7:5, 7:5.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР