Роджър Федерер категорично е сред най-големите легенди в историята на

...
Роджър Федерер категорично е сред най-големите легенди в историята на
Коментари Харесай

Йон Циряк: Федерер рискува да стане за смях със завръщането си

Роджър Федерер изрично е измежду най-големите митове в историята на тениса, а неговият грациозен жанр на игра е повода евентуално да бъде състезателя с най-сериозна фенска база. Кариерата на Маестрото обаче се развива доста мъчно през последните два сезона, откакто той трябваше да премине през серия от интервенции на коляното и не се е появявал на корта от миналогодишния Уимбълдън насам. Все отново някогашният номер едно наподобява решен да се завърне в Тура и към този момент е във финалния стадий на своята рехабилитация.

Тези вести се одобряват с огромна доза възторг в тенис обществеността, защото всеки желае да се наслаждения най-малко още един път на майсторството на швейцареца, единствено че наподобява съществуват и хора, които не желаят да виждат още веднъж Федерер на професионалната сцена. Сред тях е Йон Циряк, чиито опасения са свързани с напредналата възраст на 20-кратния първенец от Шлема, а ето какво тъкмо показа досегашният притежател на Мастърса в Мадрид:

" Може да играе тенис за развлечение, което би било прелестно нещо. Той очевидно желае повече от това, тъй че би трябвало да бъде доста деликатен. Ще бъде тъпо, в случай че стане за смях със завръщането си, а несъмнено съществува сходен риск, имайки поради дългото му неявяване. Чудесно е да обичаш още спорта, само че не е допустимо да си конкурентноспособен на 40 години " - приключва мрачната прогноза на тогавашния първенец на двойки от Ролан Гарос.

Източник:Firstsportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР