Родителските права върху петгодишното дете от Пловдив, което стана жертва

...
Родителските права върху петгодишното дете от Пловдив, което стана жертва
Коментари Харесай

Бащата на малтретираното дете в Пловдив получи родителските права

Родителските права върху петгодишното дете от Пловдив, което стана жертва на принуждение от майка си и нейния другар, ще бъдат упражнявани от бащата на момченцето. Това реши през днешния ден районният съд в Пловдив в хода на бракоразводно дело, почнало преди две години.

В хода на процеса бе реализирано съглашение сред родителите, като майката се съгласи грижата за сина ѝ да поеме неговият татко, който живее в Германия.

Днешното решение на съда обаче няма да влезе в действие незабавно. До две седмици различен правосъден състав ще би трябвало да утвърди привременни ограничения за детето, препоръчани от обществените чиновници, ангажирани със случая. Дотогава момченцето остава в предпазено обществено жилище.

" От решението на съда съм в действителност доста удовлетворен, тъй като все още това е в действителност вярното решение, съгласно мен, и това ще помогне, уповавам се, за идната стъпка - да пристигна при мен в Германия ", споделя за Българска национална телевизия Венислав Алексиев, татко на детето.

На съвещанието през днешния ден не участва представител на обществените служби. Представен бе техен отчет.

" За него обществените служащи сега поставят грижи - такива, каквито те преценяват и в действителност ние не оспорваме, че тези грижи са съответни. Не считаме, че е обезпечен, както самостоятелен метод към него, по този начин и решението не е в полза на детето ", сподели Даниела Елдърова – юрист на бащата.

Майката Стела Алексиева, която е с мярка за неотклонение " подписка ", не участва в правосъдната зала. В производството тя бе представлявана от юриста си. Майката е подписала декларация за единодушие детето да се отглежда от бащата.

" И двете страни работихме в полза на детето. Защитаваме интереса на един невръстен, който е потърпевш ", споделя Таня Маринова – юрист на майката.

В случай, че обществените служби откажат да дадат детето на бащата, подготвеност да се грижат за него са декларирали баба му и сестрата на майката.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР