Родителите на ученици активно да се включат в анкети по

...
Родителите на ученици активно да се включат в анкети по
Коментари Харесай

Скача цената на купона за хранене в училище, родителите решават дали децата да се хранят там

Родителите на възпитаници интензивно да се включат в анкети по време на родителските срещи, в които ясно да заявят дали желаят децата им да се хранят в учебно заведение, прикани кметът на община Кюстендил Петър Паунов. 2.10 лева ще обезпечават учебните заведения и програмата " Училищен плод " за ваучър за хранене дневно, а родителите би трябвало да доплащат 3.90 лева.Резултатите от анкетното изследване ще бъдат систематизирани в средата на идната седмица, който на база отзиви на родители ще стане ясно дали храненето на децата ще продължи в учебно заведение при тези условия.

„ Както и чакахме и предупреждавахме, се стигна до там, че би трябвало да се вземе решение дали да има хранене в учебните заведения.Тъй като от самото начало община Кюстендил дофинансираше храненето, главната част се поемаше от община Кюстендил храненето на всяко едно дете.Като при 1.60 лева ваучър,0.50 лева добавяше учебното заведение, 0.88 лева отиваха по програмата Плод за всички и сред между 2.50 и 3.30 лева дофинансираше за всяко едно дете всеки ден за всяко хранене ”, разяснява кметът на Кюстендил.

За тази година нужният запас е в размер на 600 000 лева

„ За страдание това са 4 летни сметки за ток и този запас беше изяден.Знаете, че настъпи смяната и смяната докара до това, че с помощта на ценовия потрес, който се претърпя сега, евентуално доста тежко решение ще бъде за всяко семейство.Призоваваме да се включите интензивно в анкетите родителите, които се организират сега по време на родителските срещи и всеки да даде своето мнение дали да има хранене за децата.

Увеличен е ресурсът, който би трябвало да дава учебното заведение, тези 0.88 лева.за плода сме подготвени да бъдат пренасочени, изработихме формула.Но разликата от 3.90 лева би трябвало да бъде поета от родителите и чакаме вашето мнение, с цел да знаем, дали да предизвикваме смяна в наредбата или всеки ще избра детето му да се храни независимо ”, съобщи още Паунов.

Училищата са предизвестени, че не е наложително да употребяват услугите на Ученическо хранене, макар,че дава уравновесена и здравословна храна.Те могат да изберат да употребяват външни услуги или да наемат кетъринг.

„ Надяваме се и призоваваме децата на Кюстендил да бъдат и деца на България и още веднъж настояваме да бъде основан обединен стандарт за хранене на децата най-малко до 7- ми клас.От 2008 година в Кюстендил е въведена целодневна форма, 14 години се грижим за всички деца, споделям го с тъга, пристигна една такава смяна, с цел да отнеме всяка стотинка и опция да помогнем на децата за пълноценно хранене ”, сподели Паунов.

Тай уточни, че проблем с отоплението в учебните заведения няма да има, само че не стои по този начин въпросът с детските градини.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР