Родителите на починалото от вирусна инфекция 1-годишно дете в Плевен

...
Родителите на починалото от вирусна инфекция 1-годишно дете в Плевен
Коментари Харесай

Родителите на починалото бебе в Плевен споделиха, чe дробчетата му са отказали

Родителите на умрялото от вирусна зараза 1-годишно дете в Плевен разкриха нови детайлности, довели до нещастието. Според тях виновност носят лекарите, които са подценили положението на детето. Тревогите на Илияна и Костадин стартират в първите часове, на първия рожден ден на единственото им дете Преслав.

Майката на умрелия Преслав показа, че дни преди нещастието, не го е пускала на открито, с цел да не се разболее за рождения си ден. Подготвяли са му празненство. „ Край него нямаше заболели “, безапелационна беше тя. Момченцето ненадейно вдигнало 40 градуса температура. Завели го в болница, като майката е очаквала детето да бъде признато и да бъде изпратено за проучване, само че нищо сходно не се случило. Лекарката ми поставила свещичка ефералган, била му орбазон, то свалило температурата и било изпратено вкъщи. Няколко часа по-късно температурата отново се повишила. Потърсили помощ в частна клиника, само че и там прегледът минал без проучвания. Там лекарят споделил, че подобен е вирусът и детето до 3 дни ще се оправи. Лекарят даже споделил, че колежката му е изписала верните медикаменти за детето. Последно се озовали в Клиниката по детски заболявания, само че било късно.

Бащата изясни, че в последните часове, детето е било с пулс 220 при обикновено 120. При несполучлив опит да се вземе кръв за проучване, им обяснили, че детето няма циркулация. Започнали да му излизат ситни петънца по тялото. По-късно лекарите обяснили на родителите, че дробчетата му са отказали. Преслав издъхва от затруднения вследствие на скоротечна вирусна зараза.

В незабавния кабинет през нощта регистратурата била тъмна и дамата спяла, сподели бабата на бебето. Семейството било насила да чака от 2,30 до 5 без 20, тъй като докторката не благоволила да излезе да го види дотогава.

Сега околните ще упорстват за истината пред съда. Започнала е инспекция в лечебните заведения. "Изчакваме да мине инспекцията и ще потърсим правосъдна отговорност. Настояваме двамата лекари, които подцениха детето, да не практикуват повече специалността ". "Няма по какъв начин да върнем детето си, само че желаеме това повече да не се случва ", съобщи бащата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР