Родителите на малкия Ивайло от Асеновград се обърнаха към Varna24.bg

...
Родителите на малкия Ивайло от Асеновград се обърнаха към Varna24.bg
Коментари Харесай

Слънчевият Ивайло има нужда от нашата помощ!

 Родителите на дребния Ивайло от Асеновград се обърнаха към Varna24.bg със вик за помощ. Ето какво споделят те в информация до медията ни: 

" Здравейте, благи и дружелюбни хора! Ние сме Петър и Мария и сме горди родители на две прелестни деца – момиче на 15 години и момче на 6 години. Решихме да се обърнем към вас и да ви срещнем с нашето малко, слънчево момче Ивайло, което е с диагноза детски аутизъм и ГРР – генерализирано разстройство в развиването.

Това е нашата история в резюме: Ивайло се роди на 25.07.2014 година. Той е прелестно, усмихнато и слънчево дете, разрастващо се в норма, досега, в който бяха сложени имунизациите МПР на 13-месечна възраст и Синфлорикс на 18-месечна възраст. Около два месеца по-късно започнаха да се виждат промени в държанието на детето. Всичко, което беше научил, ненадейно изчезна.

За наш максимален смут от яслата потвърдиха това, което и ние забелязвахме, че детето някак отсъства от света и че няма интерес към връстниците си. Оттам стартира лутането ни в търсенето и непрестанното правене на опити да му помогнем. За начало проверихме слуха. Оказа се, че чува. Записахме час за детски невролог в Пловдив при доктор Панова. Тя беше първият доктор, който сложи диагнозата, като означи признаци от аутистичния набор и макрокрания (голяма глава). По нейна рекомендация записахме час в София в детската клиника “Св. Никола " - Александровска болница. Наблюденията на доктор Анка Бистриан - детски психиатър, към този момент мъртвец за жал, които са записани в анамнезата са, че аутистичните признаци са неуточнени. Препоръча ежедневна работа с психолог и логопед, и по този начин до ден сегашен.

Предложиха ни да създадем проучвания за нетърпимост към храни, генетични, фецес тест за червата и тежки метали в косата. Изпълнихме всичко и започнахме диета без глутен, без казен и захар, която се съблюдава и досега. Засега детето има усъвършенстване и прогрес, най-много от ТЕС – транскраниална електростимулация на мозъка. Стимулациите се следят от доктор Пламен Димитров - клиничен невролог от Варна. По негова рекомендация е хубаво детето да посещава плуване най-малко два пъти седмично, ерготерапия, киндиру, арт терапия, както и главните часове – логопед и психолог.

Благодарение на многочислените лечения и лекуване на възпалени вътрешности отпаднаха въртенето в кръг, ходенето на пръсти и хапането. По наше убеждение направихме 23 барокамери. На база проучванията стартира приемът на добавки, витамини и минерали, които са в дефицит в организма или липсват изцяло. Ивайло получава ТЕЛК, който е 95% с ЧП, само че сумата е извънредно незадоволителна, с цел да покрие всички лечения.

Благодарение на наши познати, другари и близки на фамилията, до този миг успявахме да се оправяме, за което сме им безпределно признателни. Предимно от тези средства детето върви напред, само че финансово ще става все по-трудно, тъй като лекуването ще е дълго.

Годишно за подобрението на Ивайло са нужни към 20 000 лв. за лечения, проби и хранителни добавки. За да има едно обикновено бъдеще, Ивайло се нуждае от всичките тези лечения, с цел да върви напред, да се научи да поддържа връзка с връстниците си и да има пълностоен живот като всяко едно друго дете. Затова ви молим да помогнете на Ивайло! Ако някой има подозрения за диагнозата на Ивайло, ще бъдат предоставени документи.

Нека той бъде пълноценно дете! Дете, като всички останали, което да се радва на щастливо детство! Той в действителност го заслужава! Благодарим ви за поддръжката! ", гласи коментара на родителите. 

Можете да помогнете на Ивайло като дарите средства:

Дарителска сметка:

IBAN: BG29FINV915013BGNBMLLG

Първа Инвестиционна банка

Титуляр: Ивайло Петров Поляков

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР