Родителите на британски младеж, загинал в катастрофа, загубиха съдебно дело

...
Родителите на британски младеж, загинал в катастрофа, загубиха съдебно дело
Коментари Харесай

Родителите на загинал в катастрофа британски младеж загубиха дело заради имунитет на виновничката

Родителите на английски юноша, умрял в злополука, изгубиха правосъдно дело против държавното управление, обвързвано с това дали блъсналата го с колата си американка е имала дипломатически имунитет, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Семейството желае да получи правдивост за 19-годишния Хари Дън, който умрял, откакто се блъснал с мотора си в кола, която се появила ненадейно против него, движейки се погрешно в лентата за насрещното придвижване. Катастрофата стана през август покрай военновъздушна база на Съединени американски щати в Централна Англия.

 Скрийншот: YouTube/Sky News

Малко след злополуката лидерката на автомобила Ан Сакулас отпътува за Съединени американски щати. Според публични лица тя е имала дипломатически имунитет, защото брачният партньор й работел във военната база.

Четиридесет и три годишната Сакулас бе подведена през декември под отговорност за причиняване на гибел в резултат на рисково шофиране. Държавният департамент обаче отхвърли настояването за изгонване във Англия, с цел да бъде съдена.

Родителите на починалия, Шарлот Чарлз и Тим Дън, заведоха дело с аргумента, че английското външно министерство погрешно е решило, че Сакулас е имала дипломатически имунитет и нелегално е попречило полицейско следствие на гибелта на сина им. Техният юрист сподели, че Сакулас не е изпълнявала никакви длъжности в базата.

Двама съдии обаче през днешния ден отхвърлиха желае и постановиха, че американката е разполагала с дипломатически имунитет от момента на идването си в Обединеното кралство според Виенската спогодба за дипломатическите връзки. Също по този начин, аргументират се съдиите, тя " е имала имунитет от наказателната пълномощия на Обединеното кралство сега на настъпването на гибелта на Хари ".

Майката на младежа сподели, че ще продължи да търси правдивост за сина си. Говорител на фамилията сподели, че решението ще бъде обжалвано.

" Обещах на момчето си, че ще му осигуря правдивост и точно това ще създадем. Никой няма да ни попречи ", сподели тя след оповестяването на решението.

Британският външен министър Доминик Рааб съобщи, че поддържа фамилията.

" Категорични сме, че Ан Сакулас би трябвало да бъде съдена в Обединеното кралство. Ние щe подкрепим фамилията с жалбата в Съединени американски щати ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР