Родителите на 7-годишната Калина, която почина преди два месеца, са

...
Родителите на 7-годишната Калина, която почина преди два месеца, са
Коментари Харесай

Родители, загубили дъщеричката си, дариха 130 хил. лева за детска линейка

Родителите на 7-годишната Калина, която умря преди два месеца, са дарили 130 000 лв. за закупуването на детска кола за спешна помощ във Варна.

Момиченцето страдаше от онкологично заболяване и макар че хиляди българи подариха средства за лекуването й - умря.

Сега родителите й Боян и Вили Димови написаха писмо до всички донори, в което изрекоха своята признателност за подадената ръка и оповестиха решението си да дарят част от събраните средства за идеята " детска кола за спешна помощ ".

" Изминаха два месеца откогато Калина пое различен път. Всички ние искахме лекуването да има преднина и да я забележим още веднъж на крайници измежду нас, само че ориста реши друго. Знаем какъв брой мощно и вие се надявахте на това и знаем, че парченце от вашето сърце е към този момент при нея. Пред вас сме да ви благодарим от името на цялото семейство, че бяхте до нас. Вие, благи хора, сте голяма мощ и поддръжка на всички, които са в потребност. Докоснахте ни с вашата добрина и благотворителност! За страдание не можахме да използваме всичките средства от подаяние за задачата, за която се събраха. Но от нас като родители е дълг да продължат пътя си с силата, която тези средства носят. Дадени са от сърце за детското здраве. Така и ще бъдат пренасочени. Част от тях са ориентирани към други дарителски акции, друга част за подкрепяне закупуването на детска кола за спешна помощ за Варна ", написаха съпрузите.

С дарените от семейство Димови 130 000 лв., благотворителната акция " Аз Вярвам и Помагам " съумя да събере нужната сума от 250 000 лв. за закупуването на профилирания медицински автомобил, който ще помогне на хиляди бебета и дребни деца в района.

Следващите стъпки са поръчването, изработването и доставянето на профилираната кола за спешна помощ, което ще отнеме няколко месеца, само че пък е ще бъде извънредно скъпа и ще оказва помощ на експертите педиатри в обслужването на сред 5 и 10 деца в денонощието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР