Родители все по-често кръщават децата си на звезди или спортисти.

...
Родители все по-често кръщават децата си на звезди или спортисти.
Коментари Харесай

У нас странните имена продължават да са на мода

Родители все по-често кръщават децата си на звезди или спортисти. Срещат се странни имена като Индиана, Манолина, Полислава, Илайда, Илейн, Кейтлин, Живодара и други.

„ Чуждите имена не са оригиналност за България и тази наклонност съществува от доста дълго време”, разяснява пред Нова телевизия доктор Мая Влахова от Института за български език към Българска академия на науките.

По думите й у нас няма регулация за това по какъв начин родителите да си кръщават децата, до момента в който в някои страни в Европа такава има и не може гладко да се избират имена.

Сред нетрадиционните женски имена, желани през 2018 година, са още Аря, Живодара, Катлея, Енджи, Дейзи, а измежду мъжките – Кристиано и Лео. Сред комбинираните женски имена пък са Ивайла-Божидара, Камий-Саво, Мария-Антоанета, Урания-Мария, Вая-Никол, Борислава-Вяра-Магдалена.

„ Мода при имената постоянно е имало и ще има. Хората държат на традицията, само че се пробват да примирят нея с модата. Не считам, че има някакви големи разтърсвания и промени, настъпили през 2018 г.”, сподели още доктор Мая Влахова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР