Родители са притеснени от случай на учител на начален курс,

...
Родители са притеснени от случай на учител на начален курс,
Коментари Харесай

Учител на второкласници в София бил болен от хепатит А

Родители са обезпокоени от случай на преподавател на начален курс, болен от хепатит А . Случаят е в столичното 54-то учебно заведение " Свети Иван Рилски ", осведоми bTV. Според родителите, управлението на образователното заведение не ги е уведомило в точния момент.

Според шефа Соня Василева сега, в който здравните служби са удостоверили, че става въпрос за хепатит А, учебното заведение е взело ограничения за стерилизация. По думите й са уведом ени персоналните лекари на всички деца от II клас, които са контактували със инфектираната учителка .

 33 000 европейци умират годишно поради антибиотична устойчивост
33 000 европейци умират годишно поради антибиотична устойчивост

Трябват координирани дейности на институциите, изписващи антибиотици

По мнението на родителите учебното заведение не се почиства добре, а ограничения са взети, когато станало ясно, че ще има ефирен репортаж .

Хепатит А има в цяла София и то целогодишно , само че няма регистриран случай на инфектиран възпитаник от 54-то учебно заведение. Това съобщи доктор Костадинка Пачаръзова, шеф на дирекция " Медицински действия " при Столична районна здравна ревизия (РЗИ). На проучване подлежат единствено децата, които са били в контакт с болната учителка, посочи доктор Пачаръзова.

Между 5 юли и 5 ноември в над 20 столични учебни заведения и детски градини е имало заболели от хепатит А , оповестиха предходната седмица от Министерството на здравеопазването.

С хепатит А са инфектирани общо 153-ма души, от които 144 са деца на възраст сред 2 и 16 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР