Родители на петокласници показваха страници, пълни с нецензурни изрази, срамувайки

...
Родители на петокласници показваха страници, пълни с нецензурни изрази, срамувайки
Коментари Харесай

Скандал! Развращават малки деца с книга

Родители на петокласници посочваха страници, цялостни с нецензурни изрази, срамувайки се да ги произнесат на глас

Книга със полово наличие и безсрамен текст е била показана пред възпитаници в пети клас. Част от тях даже са си купили четивото. За случая алармираха възмутени родители от няколко учебни заведения в Хасково. Представянето е било част от план на фондация, насърчаваща четенето измежду децата, оповестява Нова телевизия.  

„ Книгата се споделя „ Да пробудиш драконче ”. Инициативата е хубава, само че на някои страници има нецензурни и груби изрази, които не мога да ги кажа в народен ефир, а това нещо се продава в учебните заведения. Потресена съм. Рекламира се алкохол, предизвикват се децата да пият ”, описа Живка Ванчева, която е майка на петокласничка.

„ Слава Богу, че моята щерка не стигна до въпросните странички. Наложи се да й взема книгата, а тя беше доста очарована от нея, когато й я купихме. Всички от класа обсъждаха и се радваха, само че се наложи да я прибера “, споделя друга жена. 

„ Този план пристигна като естествено продължение на Седмицата на детската книга. Когато се срещнахме с създателите, бяхме във екстаз, че желаят да показват на децата нови, млади създатели ”, разяснява в ефира на „ Здравей, България ” началничката на районното ръководство по обучение Веселина Политова.

Инициативата е на Константин Иванов и неговата фондация.

„ За страдание не познаваме напълно текста на четивото. Винаги авансово изпращаме лист с имената на книгите и създателите на родителите. При предпочитание може да се научи доста за тях в Интернет. Книгата повече няма да бъде представяна на децата. Договорът с създателя е  прекратен ”, изясни той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР